Çelikhan'da sağlık etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Çelikhanda sağlık etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 10:19

Çelikhan'da sağlık etkinlikleri

Haberin Devamı

Selim SONKAYA/ÇELİKHAN(Adıyaman), (DHA)-ADIYAMAN’ın Çelikhan ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde olan Halk Sağlığı haftası nedeniyle başlatılan etkinlikler vatandaşların ilgi odağı oldu.

Halk Sağlığı bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefleyen, bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için vatandaşlara sağlık hizmetlerini sunduğunu belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kübra Güvenç, yoğun bir sağlık çalışması içinde olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye genelinde birinci basamak sağlık hizmetini veren kurum hakkında genel bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Kübra Güvenç, "Bakanlığımızca yapılan değerlendirmede şu anda 202 Ketem, 177 Çeküs, 100 Sağlıklı Hayat Merkezi, 577 göçmen sağlığı birimi, 3 bin 438 sağlık evi bulunmaktadır. Bunlardan 8 bine yakın aile sağlık merkezinde, 25 bin 885 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlık elemanlarımız, daha bebektik ve çocuk çağında aşılama faaliyetleri ile koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!