Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Adıyaman Besni'de okul yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Adıyaman Besnide okul yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:38

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Adıyaman Besni'de okul yaptırdı

Haberin Devamı

Mahir ALAN / BESNİ(Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde geçen yıl çürük raporu verilen 4 derslikli Şehit Hasan Gülten İlkokulu, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesiyle yıkılarak 500 bin liraya yeniden inşa edilip törenle eğitime açıldı.
İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve 50 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Yazıbeydili Köyü'ndeki Şehit Hasan Gülten İlkokulu, geçen yıl 15 Temmuz'da çürük raporu verilerek eğitim ve öğretime kapatıldı. Öğrenciler ise köydeki sağlık ocağının bir bölümünde ders gördü. İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nin Yapı Kulübü öğrencileri, geçen yıl ilk kez ziyaret ettikleri köydeki okulun yeniden inşası için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Valilik ile görüşen öğrenciler, sponsorların katkılarıyla 4 derslikli ilkokulunu 500 bin lira maliyetle yeniden inşa etti. Yapımı 1 yıl süren okul, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Okulun açılış törenine TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, kurum temsilcileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu açılış öncesi konuşan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, üniversite öğrencileri tanımadıkları köye okul yaptırdıkları için teşekkür ederek, şöyle dedi:
"Boğaziçi’nden, İstanbul’dan burayı görmeyen, bilmeyen, buralı olmayan ama buradaki çocuklara şefkat elini uzatan, gönülden bir dokunuş sergileyen öğrencilere teşekkür ederim. Boğaziçi gençlerimize bu güzel, ilk olan hem sizlerin öz güveni için, bu ülkenin geleceği olan güveni ve umudu için son derece önemli bir iş yaptığınızı söylemek istiyorum. Bunun maddi değeri yok ama, bence çok çok üst dosyada değerlendirilmesi gereken bir eser."
'BOĞAZİÇİ- ADIYAMAN KARDEŞLİĞİ'
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır da İstanbul ile Adıyaman arasında kardeşlik yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Benim seçim bölgemin önemli bir üniversitesi, en değerli, en başarılı üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi ile Adıyaman’ın kardeşliğini yaşıyoruz. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi'nde yetişen, okuyan gençlerimiz böyle bir projeye imza atmışlar. Valiliğimizin, milletvekillerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle bugün geldiğimiz noktada bu projenin açılışını hep birlikte yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
'AHIRDAN BOZMA İDİ'
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Bölümü öğrencisi Eray Ölmez de, köyün okula kavuşmasına  katkı sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti:
"Üniversite eğitimimizin sosyal sorumluluk projelerinden yararlanarak önemli bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Şu anda yaklaşık 50 öğrenci bu okulda eğitim görecek. Onların eğitim aşkını, biraz olsun örgütleyebilirsek çok mutlu oluruz. 1 Haziran 2015 tarihinde ilk defa geldik. Bu okula geldiğimizde duvarlarda çok büyük yarıklar vardı. Ahırdan bozma bir yerde eğitim görüyorlardı. Biz de bu durumun farkına vardık ve harekete geçtik. Yaptığımız çalışmaların ardından okulun finansmanına başladık. Şirketlerle görüştük ve bu okulu tamamlamayı başardık."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, okulun açılışını yaparak sınıfları gezdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!