Besni'de, 'Atatürkçü Düşünce Sistemi' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Besnide, Atatürkçü Düşünce Sistemi konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 09:15

Besni'de, 'Atatürkçü Düşünce Sistemi' konferansı

Haberin Devamı

 

Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN ADD Besni şubesi tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı Cumhuriyetin 93. Yılı ve “Atatürkçü Düşünce Sitemi” konulu konferans düzenlendi.

Eski Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ercan, CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, ADD Besni Şubesi Başkanı Akif Bahçeci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan ADD Besni Şubesi Başkanı Akif Bahçeci, şöyle dedi:

"Son günlerden hakikaten zorlu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi yapının bizleri ve her kesimi tedirgin ettiğini görüyoruz. Bu konuda ülkemizin içinde bulunduğu zor kaos dönemi özellikle de Ortadoğu meselesiyle ilgili olarak ben Gazi Mustafa Kemal hakkında söylenen mareşal Fevzi Çakmak’ın bir sözü aklıma geliyor. Mareşal Fevzi Çakmak diyor ki, Kurtuluş Savaşı döneminde şöyle bir uçakla Anadolu’nun üzerinden geçtiğiniz zaman yüce dağ başlarında her köşede yanan cılız çoban ateşlerini görürsünüz. Bu çoban ateşleri bir gün bir araya gelerek büyük bir meşale olacaktır diyor. Yeter ki o cılız, zayıf çoban ateşlerini bir araya getirebilelim. İşte bu el Mustafa Kemal’in eliydi. Bizlerde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak hangi düşünceden olursa olsun, hangi fikirden olursa olsun toplumumuzu bir araya getirme konusunda tek yol gösterici olacağımıza inancımız tamdır."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!