Belçika Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’dan, Vali Demirtaş’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Belçika Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’dan, Vali Demirtaş’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 13:38

BELÇİKA KRALLIĞI ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MARC TRENTESEAU, GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETLER KAPSAMINDA ADIYAMAN’A GELEREK, VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Güneydoğu Anadolu Bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Adıyaman’a gelerek, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
Sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Büyükelçi Trenteseau, iki yıldır Ankara’da görev yaptığını ve bu bölgeye ilk kez geldiğini söyledi. Büyükelçi Trenteseau, Adıyaman’ın zengin tarihi ve kültürü ile ekonomik ve sosyal durumu hakkında Vali Demirtaş’tan bilgi aldı.
Türkiye ile Belçika arasında yıllık ticaret hacminin 8 Milyar Euro olduğunu belirten Büyükelçi Trenteseau, “Bu ticaret hacminin çıtasını daha da yükseltmemiz gerekiyor. Özellikle aydınlatma sektörü ile ilgili Türk ve Belçikalı işadamlarını bu bölgede bir araya getirerek, önemli ortak çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bu ziyaretler sayesinde de ülkeler arasındaki ticari ve kültürel ilişkiler daha da gelişme göstermektedir” dedi.
Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’yu Adıyaman’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, Büyükelçi Trenteseau’ya Adıyaman’ın sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.
Adıyaman’ın tarih ve kültür kenti olduğunu ve çok köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Demirtaş, “Adıyaman ülkemizin en huzurlu kentidir. Binlerce yıllık huzur ve hoşgörü geleneğiyle sıcacık insanların birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşadığı bir kenttir. Adıyaman’ın ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Mevcut sanayi yapısı da tarımsal kaynak potansiyeline bağlı olarak gelişme göstermektedir Sulama projelerine çok büyük önem veriyoruz. İlimizde çok önemli sulama projelerimiz devam etmektedir. Bunların tamamlanmasıyla 600 Bin dönüm arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Bunun da kırsal kesime doğrudan katkısı yıllık 300 Milyon TL’dir. Bununla birlikte yaklaşık 100 Bin kişilik bir istihdam imkânı yaratılmış olacaktır. Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde 5 bin kişi istihdam edilmektedir. Adıyaman’ın ekonomisi için önemli bir diğer sektör ise, mermer’dir. Adıyaman’daki mermer rezervleri ekonomik açıdan büyük önem taşımaktadır. Özellikle son yıllarda yoğun talep gören ve “Emperador” olarak adlandırılan mermer üretimi bölge ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Üretilen mermer genel olarak ham ve kabaca yontulmuş bloklar halinde satılmakta ve yaklaşık yüzde 90’ı ihraç edilmektedir. Bölgemizdeki bu zengin mermeri ilimizde işleyerek ihraç etmek amacıyla ilimizde Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarımız bulunmaktadır” dedi.
Adıyaman’ın önemli kültür ve turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman, 21 medeniyetin gelip geçtiği ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan yüzlerce tarihi, kültürel ve doğal mirasın bulunduğu çok önemli bir açık hava müzesi konumunda ve Dünya’nın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı gibi bir markayı da bünyesinde barındıran bir il’dir” dedi.
Vali Demirtaş, Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’ya ziyaret anısına Adıyaman’ı tanıtıcı yayınlar ile Adıyaman’a özgü el dokuması bir kilim armağan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!