Babar’dan Sağlık Politikalarına Eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Babar’dan Sağlık Politikalarına Eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 16:48

ANADOLU HASTA VE HASTA YAKINLARI DERNEĞİ (HAYAD) BAŞKANI YUSUF BABAR, ADIYAMAN’DA Kİ SAĞLIK POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ.

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Hayad) Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman’da ki sağlık politikalarını eleştirdi.
Yeni açılan 400 Yatak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte diğer hastanelerin kapatılmasına tepki gösteren Hayad Başkanı Yusuf Babar, yeni hastanedeki eksiklikleri sıraladı.
Yusuf Babar yaptığı basın açıklamada, “Hastaneler poliklinik, görüntüleme, laboratuar hizmetlerinin yanında otelcilik hizmetleri de veren sağlık kuruluşlarıdır. Hastanelerin yatak sayılarına göre yapımı ilin nüfusuna, gelişmişlik durumuna, iller arasındaki mesafelere ve ildeki doğurganlık hızına bakılarak yapılır.
Malumunuz il merkezinde yataklı tedavi kurumu olarak Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hariç hastaneler 3 ayrı binada hizmet veriyordu. Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi dahil toplam yatak sayısı 637’dir. İlimizde doğurganlık hızı, 21.8 iken nüfus olarak bizimle aynı olan Elazığ, 15.8’dir. Hastane yatak sayılarına baktığımızda ise; Türkiye ortalaması on bin kişiye 26.5 yatak düşerken, Adıyaman’da 16, Elazığ’da 51.6 yatak düşmektedir. Genel verileri baktığımızda ilimiz en düşük hasta yatak sayısı oranına göre 10. sıradadır.
Şimdi yetkililere soruyorum. Doğum Hastanesi hariç 500’ün üstünde yatak kapasitesine sahip hastaneleri kapatıp 400 yatak kapasiteli hastaneye taşımak mantıklı mı?
İldeki acilleri kapatıp sadece bir hastanede acil hizmeti vermek mantıklımıdır? Allah muhafaza ilde büyük bir kavga olsa, kavga edenleri aynı hastaneye mi getireceksiniz?
Ana yol ayırımından itibaren hastane yolu yapılmadan, sinyalizasyonlar bitmeden çok acele bir şekilde hastane taşındı. Hasta ve yakınlarını, çalışanları hiç mi düşünmediniz?
Havalar ısındı hastane yeni olmasına rağmen kokudan geçilmiyor. Oradaki çöplüğü kaldırmayacak mısınız?
Sadece binanın dış görünüşünün albenisinin olması yeterli değildir. Asıl olan hastanenin işlevsel olmasıdır. En az 50 yıllık bir plan yapılarak daha fazla yatak kapasitesine sahip bir hastanenin yapılması gerekiyordu. Bir an önce eski ana hastanenin ve 82. Yıl Hastanesinin revize edilerek hizmet sunması gerekir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!