Aşık Veysel Türküleri Konseri

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel Türküleri Konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 16:24

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI MÜZİK VE SAHNE SAHNELERİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN REKTÖRLÜK KONFERANS SALONU’NDA “AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİ” KONSERİ DÜZENLENDİ.

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sahneleri Bölümü tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda “Aşık Veysel Türküleri” konseri düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Toptaş ve Ar. Gör. Emirhan Güler Tarafından organize edilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Aşık Veysel’in çeşitli türküleri seslendirildi. Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Koro Anasanat Dalı öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerde geleneksel Türk Halk Müziği sazlarının yanında Batı Müziği Enstrümantalleri de kullanıldı. 13 Türkünün seslendirildiği konserde Aşık Veysel’in Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para etmez, Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana gibi türküleri seslendirildi. Konserin sonunda Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Toptaş ve Ar. Gör. Emirhan Güler’e böyle bir konser düzenledikleri için teşekkür etti.
Konsere Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldız, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!