Adıyaman'da çocuklar tarihi yerleri gezdi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda çocuklar tarihi yerleri gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 18:56

Adıyaman'da çocuklar tarihi yerleri gezdi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çocuklar bizim yarınlarımız' projesi kapsamında çocuklara tarihi ve turistik yerler gezdirildi.

Adıyaman Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Çocuklar bizim yarınlarımız' SODES projesi kapsamında, çocuk hakları eğitimlerine katılan çocuklara, yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Etkinlikler kapsamında çocuklara merkez ve Kahta İlçesi'ndeki tarihi yerler gezdirildi. Geziye; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında olan çocuklar, engelli çocuklar, şehit ve gazi çocukları, çocuk hakları komitesi üyesi çocuklar ile okul başarısı yüksek ekonomik durumu yetersiz olan 100 çocuk katıldı.

Proje kapsamında çocuklar, Pirin Perre Antik Kenti, Karakuş Tepesi, kartal ve boğa heykeli ve Tümülüsü, Cendere köprüsü ve eski Kahta kalesi ve Arsemia ile dünyanın sekizinci harikası Nemrut Dağı'nda heykellerini yerinde görerek Kommagene İmparatorluğu hakkında tarihi bilgileri yerinde öğrenme fırsatına sahip oldu.

Proje Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, şöyle dedi:

"Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak ve ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz gezide çocuklarımız hem eğlendiler, hem de ilimizin tarihini öğrenme fırsatı elde ettiler. Bu tür gezilerimizi, il içinde il dışında ve yurt dışında devam ettirmek, çocuklarımıza ülkemizin tarihini ve doğal güzelliklerini yerinde göstererek tarih ve coğrafya bilgisi kazandırmak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!