Adıyaman Tanıtma Vakfı’nın 239 bin Euro’luk projesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman Tanıtma Vakfı’nın 239 bin Euro’luk projesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 19:08

Adıyaman Tanıtma Vakfı’nın 239 bin Euro’luk projesi imzalandı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valisi Mahmut Demirtaş'ın Başkanlığını yürüttüğü Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına sunulan ve Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında, kabul edilen ‘Turizm Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ isimli proje kabul edilerek, projenin sözleşmesi Ankara'da imzalandı.



Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından hazırlanarak kabul edilen 239 Bin Euro'luk proje ile açık hava müzesi konumunda bulunan kadim medeniyetler şehri Adıyaman’ın turizmine katkıda bulunulması hedefleniyor.



Proje kapsamında, Adıyaman turizm sektöründe artan kayıt dışı istihdam sorunun çözümüne ilişkin sosyal paydaşlarla beraber alternatifler geliştirilerek toplumsal farkındalık uyandırılması ve hedef grupların kapasitelerinin artırılması yoluyla il turizmine katkı sağlanması amaçlanıyor.



Turizmde sigortasız çalışan 100 bireye mesleki İngilizce ve kariyer eğitimleri verilerek kapasitelerinin arttırılmasına ve istihdamda kalmalarına katkı sağlamak amacıyla sözleşmesi imzalanan proje ile Adıyaman'da özellikle kadınların mesleki İngilizce ve kariyer gelişiminde donanım kazanmalarıyla yasal çalışma bilincinin ve özgüvenin yerleşmesine katkı sağlanacak. Yerel yönetimler, akademik kanat ve STK'lardan oluşan 'Kayıt Altında Sürdürülebilir İstihdam Platformu' geliştirilecek.



Adıyaman'da turizmi canlandırmaya yönelik projelere çok büyük önem verdiklerini belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş "Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına sunularak, Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında kabul edilen 239 bin Euro'luk projemizin sözleşmesi Ankara'da imzalanmıştır. Proje kapsamında, kadim medeniyetler şehri Adıyaman'da turizm sektörünün gelişimine yönelik çalıştaylar, paneller ve seminerler düzenlenecektir. Turizmin altyapısı ve çevre düzenlemesinin yapılması adına bugüne kadar ilimizde birçok tarihi ören yerimizi tekrar ayağa kaldırdık. Açık hava müzesi konumunda bulunan ilimizin turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun gayret içerisindeyiz. Bu önemli projenin hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum"dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!