Adıyaman’ın Damak Tadı Kitaplaştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’ın Damak Tadı Kitaplaştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 15:32

Adıyaman'ın Yemek kitabı basılıyor

Adıyaman Valiliği, unutulmaya yüz tutan Adıyaman yemeklerini yeniden canlandırmak ve damak tadını dünyaya tanıtmak amacıyla “Adıyaman Yemekleri Kitabı” çıkarıyor.
Adıyaman Tanıtma Vakfınca İpekyolu Kalkınma Ajansına sunulan projeyle Adıyaman’ın damak tadını oluşturan bin adet yöresel yemek kitabının basımı yapılacak.
Proje kapsamında, Adıyaman Yemekleri Kitabını hazırlayan ekip, Vali Mahmut Demirtaş’a basım aşamasına gelen kitabın içeriğiyle ilgili kısa bir sunum yaptı.
Hazırlanan Adıyaman Yemekleri Kitabı ile ilin yöresel mutfak ve yemek kültürünün sergilenmesine, yerel yiyeceklerin, içeceklerin yerli ve yabancı turistlere sunularak turizmde sürdürülebilirliğin sağlanmasına, ekonomik değer kazandırılan mutfak kültürünün ve yöresel yemeklerin gelecek nesillere unutulmadan aktarılarak kültürel mirasımızın canlı kalmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Vali Mahmut Demirtaş, önümüzdeki günlerde ilk etapta bin adet olarak basılacak Adıyaman Yemekleri adlı kitabının ilin yöresel lezzetlerinin ülkeye ve tüm dünyaya tanıtacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!