ABD’nin Adana Konsolosu Linda Specht, Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin Adana Konsolosu Linda Specht, Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 12:05

ABD ADANA KONSOLOSU LİNDA STUART SPECHT'E VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ KİLİM HEDİYE ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Doğu ve Güneydoğu illerine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Adıyaman’a da gelerek, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
Adana Konsolosu Linda Stuart Specht’in, Vali Mahmut Demirtaş’a ziyaret sohbet havasında geçti. Ziyarette konuşan Konsolos Specht, Adıyaman’ın çok önemli tarihi ve turistik mekânlara sahip olduğunu, Adıyaman gezisi kapsamında, Dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağına çıkarak, tarihi ören yerini gezdiğini ifade etti.
Ziyarette ayrıca, Adıyaman’ın zengin tarihi ve kültürü ile tarımı, ekonomisi ve sosyal durumu hakkında karşılıklı bir görüşme ele alındı.
Adıyaman’ın tarih ve kültür kenti olduğunu ve çok köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Adıyaman sahip olduğu 300 dolayında tarihi eserle adeta açık hava müzesi konumundadır. Adıyaman Alevisi-Sünnisi, Kürdü-Türkü ve Süryanisiyle binlerce yıllık huzur ve hoşgörü geleneğiyle sıcacık insanların birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşadığı bir kenttir. Adıyaman’ın ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Mevcut sanayi yapısı da tarımsal kaynak potansiyeline bağlı olarak gelişme göstermektedir. Adıyaman’da şu anda iki büyük baraj yapılıyor. Bu barajlardan biri 800 bin bir diğeri ise 170 bin dönüm araziyi sulayacaktır. Bir barajımızın da ihalesini bu yıl gerçekleştirdik. Sulama projelerinin tamamen hayata geçirilmesiyle bu bereketli topraklarda yılda 3 ürün alınabilecektir. Buda klasik tarımdan modern tarıma geçişi sağlayacaktır. Şu anda Badem üretiminde alan bakımında Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktayız. Tarım kenti olan Adıyaman’da her geçen gün ürün deseninde değişiklikler yaşanmaktadır. Mevcut Organize Sanayi Bölgemiz tekstil ağırlıklıdır. Son yıllarda mobilya üzerine de önemli yatırımlar bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Vali Mahmut Demirtaş, ziyaret anısına Konsolos Linda Stuart Specht’e Adıyaman’a özgü el dokuması bir kilim armağan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!