Yağışlı hava Çukurova'daki üreticileri sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 11:04

- Türkiye'de birçok ürünün ilk toplanmaya başladığı yer olan Çukurova'da son dönemdeki yağışlar üreticiyi umutlandırdı- Seyhan Ziraat Odası Başkanı Girmen:- "Son yağışlar, ekili olan ürünler için oldukça faydalı olacaktır"- "Bu yıl üretim anlamında bölgemizde bir sıkıntı beklemiyoruz ancak pazarlama safhasında sıkıntılar yaşanabilir"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Türkiye'nin birçok üründe ilk hasadının yapıldığı Çukurova'da yağışlar, üreticiyi sevindirdi.

Türkiye'nin en önemli tarım bölgelerinden olan ve birçok ürünün ilk hasat edildiği Çukurova'da yağışlar, ekili ürünü olan üreticileri umutlandırdı.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yazlık ekimlerin başladığını ve bölgenin en önemli özelliğinin birçok üründe erkenci olması olduğunu söyledi.

Bazı ekilecek ürünlere yağış nedeniyle ara verildiğini anlatan Girmen, "Yazlık olarak ekilecek mısır gibi ürünlerde yağışlar nedeniyle ekime ara verildi ancak bu yağmurlar ekili olan ürünler için çok faydalı. Ayrıca yeni ekilecek ürünler için de bu yağışlar oldukça faydalı olacak. Şu an için tarım alanlarında ve ürünlerde herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Girmen, üretim anlamında bu yıl bir olumsuzluk beklemediklerini ifade ederek, "Ancak bazı ürünleri pazarlama konusunda sıkıntı yaşamaktan korkmuyor değiliz. Özellikle narenciye ürünlerinde bu yıl, geçtiğimiz yıl yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için devletimizden üreticimize destek vermesi ve aynı sıkıntının devamı halinde farklı pazarlara üreticiyi yönlendirmesi gerekmekte. Bu yıl limon üretiminde biraz gerileme bekliyoruz. Diğer ürünler için ise şu an konuşmak erken" diye konuştu.

Geçen yılın oldukça bereketli ve iyi geçtiğini belirten Girmen, birçok üründe rekoltenin rekor seviyede olduğunu söyledi. Özellikle mısır ve buğdayda çok verimli bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Girmen, "Bu verimde TMO'nun alım politikası oldukça etkili oldu. Uygulanan alım satım politikasından dolayı üreticimiz mısır ve buğdayını iyi bir fiyata satabildi. Öyle ki mısır ve buğday fiyatlarında hala bir iniş gözlenmedi. Ancak narenciyede bilindiği gibi sıkıntılarımız oldu. Üretimden çok pazarlama safhasında büyük sıkıntı yaşandı. Bu yılda yağışlara baktığımızda mısır ve buğdayda geçen yılı aratmayacak belki üzerine bile çıkacak ürün verimi bekliyoruz. Narenciye ürünlerinde de gereken destek ve yönlendirmeler yapılırsa iyi bir rekolte bekleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!