Güncelleme Tarihi:
ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, 1972 yılında kurulan Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Ziyarette Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, Vali Mahmut Demirtaş'a kurum hakkında bilgi verdi.
Müdür Altınkaya, 10 katlı binada 6 yönetici, 38 öğretmen ve 60 usta öğretici ile bin 400 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak yetişkinlere yönelik bir yapıya sahip olduklarını anlatan Altınkaya, sanat-tasarım, giyim-üretim teknolojileri, el sanatları, nakış, seramik, güzellik ve cilt bakımı, çocuk gelişimi ve yiyecek-içecek alanlarında çalışma yaptıklarını kaydetti. Meral Altınkaya, öğrencilerinin mezuniyetten sonra, alanlarında işyeri açma belgesine sahip olduklarını aktardı.
SERGİYİ GEZDİRDİ
Okul içerisinde 240 metrekarelik müze ve sergi salonu bulunduğunu ifade eden Enstitü Müdürü Altınkaya şöyle devam etti: "Müdürlüğümüzde öğrencilerimize verdiğimiz eğitimler arasında hat, tezhip, kat'ı, ebru, rölyef sanatları ile hazırlanmış tablolar, Hilye-i şerifler ve ahşap oyma ve kuyumculuk atölyelerinde hazırlanmış alemler, panolar ve tesbihler sergilenmektedir. Nakışın değişik teknikleri ile hazırlanmış örtüler ve kaftanlar ile hazırlanan koleksiyonlar mevcuttur. 125 parçalık Osmanlı Saray Giysileri ve Kaftanlar koleksiyonu ile 150 parçalık Torosların Esintisi Yörükler koleksiyonu ile yurt içinde ve dışında kıyafet sunumları yapılmaktadır."
ESERLERİ İNCELEDİ
Vali Mahmut Demirtaş ise kurumda sergilenen eserleri inceleyip şöyle konuştu: "Adana Olgunlaşma Enstitüsü, gerek yurt içerisinde ilimizi, gerekse yurt dışında ülkemizi başarıyla tanıtıp, temsil ediyor. Ülkemizde bulunan Olgunlaşma Enstitüleri arasında Adana Olgunlaşma Enstitüsü daima farkını ortaya koymuştur. Bugüne kadar yetiştirdiği öğrencilerin yanında eserleriyle de başarı grafiği oldukça yüksek bir kurumumuz. Kentimizde böyle bir kurum olmasından son derece memnunum."
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI