Üniversitelerde seçim var

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde seçim var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 09:35

Üniversitelerde seçim var

Haberin Devamı

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Adana BTÜ), yarın (12 Temmuz) rektörlük seçimi heyecanı yaşanacak. Yüzlerce akademisyen, üniversiteyi 4 yıllığına yönetecek rektörleri belirlemek için sandığa gidip oy kullanacak.

Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek rektörlük seçiminde, 483'ü profesör, 207'si doçent ve 342'si de yardımcı doçent olmak üzere toplam bin 32 öğretim üyesi oy verecek. Akademisyenler, saat 14.00'da Balcalı Yerleşkesi'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde tercih yapacak. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde de 3'ü profesör, 12'si doçent ve 62'si yardımcı doçent toplam 77 akademisyen sandığa gidecek. Akademisyenler, saat 08.30'da Yeşiloba Yerleşkesi'nde rektör seçimine katılacak.

REKTÖRLER YİNE ADAY

ÇÜ'de Rektör Mustafa Kibar ve Adana BTÜ'de Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül yeniden adaylığını açıkladı. Mevcut rektörlerin şanslı görüldüğü seçimlere, çok sayıda aday da katılacak. ÇÜ'de, şimdiye kadar Prof. Dr. Alper Güvel, Prof. Dr. Dilek Özcengiz gibi isimlerin adaylığı konuşuldu. Adana BTÜ'de ise Prof. Dr. Aykut Gül'ün karşısına eski rektör Prof. Dr. Adem Ersoy'un yanı sıra Prof. Dr. Mehmet Tümay'ın da çıkması bekleniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

ÇÜ'de yapılacak rektörlük seçimi sonrasında ilk altı sırayı alan adayların ismi Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na bildirilecek. YÖK, adaylar arasından 3'ünün ismini ataması için Cumhurbaşkanlığı makamına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu 3 adaydan birisini rektör olarak atayacak. Aynı süreç, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için de geçerli olacak.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

YB (BK)(11.7.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!