Telefonla dolandırıcılık iddiası

Güncelleme Tarihi:

Telefonla dolandırıcılık iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:45

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Telefonda kendilerini polis gibi tanıtan kişilerce dolandırılan mağdurun, para yatırması için banka hesabını kullandırdığı öne sürülen şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Amasya'da telefonla aradıkları 85 yaşındaki Nazif K'ye, kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi, "Terör örgütünün eline geçen hesabınızdan örgüte para transfer ediliyor. Suçluları yakalamak için para vermeniz gerekiyor. Operasyon gizli yürütülüyor. Kimseye söylemeyin. Suçluları yakalayınca paranızı iade edeceğiz" dedi.

Nazif K, 80 gram altın ve 2 bin 200 lirayı, telefondaki kişinin söylediği yerdeki çöp konteynerinin yanına bırakarak uzaklaştı. Parayı alan dolandırıcıların, verecekleri hesaba da para yatırmasını istediği Nazif K, hesaba 110 bin lira yatırdı. Kendisini arayanlara ulaşamayan Nazif K, dolandırıldığını anlayınca polise giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldıkları hesabın Adana'da A.T. adına açıldığı belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.T'yi Mobilyacılar Sitesi'ndeki bir bankadan parayı çekerken yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!