Sönmez: Çukurova neden dünyanın merkezi olmasın?

Güncelleme Tarihi:

Sönmez: Çukurova neden dünyanın merkezi olmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 15:14

Sönmez: Çukurova neden dünyanın merkezi olmasın?

Haberin Devamı

 

ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Adana ile Mersin'in ortak hareket edip, birlikte bir 'ekonomi havzası' oluşturabileceğini belirterek "Çukurova, neden dünyanın merkezi olmasın?" dedi.
Süleyman Sönmez, Mersin'de Girişimci İş Kadınları Derneği'nin (GİŞKAD) '2016 Yılı 1. Dönem Toplantısı'na konuk oldu. Divan Oteli'nde Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş'in de katıldığı toplantının açılış konuşmasını GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu yaptı. Tuğcu, Mersin ve Adana'nın, Türkiye'ye örnek olabilecek 'iş modelleri' ortaya koyabileceğini vurguladı.

Daha sonra söz alan Süleyman Sönmez "Adana ve Mersin bütünlüğü sözde değil, özde olmalı. Artık durum tespitinden öteye gitmek, ortaya somut şeyler koyabilmeliyiz. Ne Adana'yı Mersin'den bağımsız, ne de Mersin'i Adana'dan bağımsız düşünebiliriz. Birini diğerinden ayrıştırmamız mümkün değil. Ortak bir geleceği yine birlikte kurgulayabiliriz. Çukurova, neden dünyanın merkezi olmasın? Bunu birlikte başarabiliriz" dedi. Adana ve Mersin'in, birlikte bir 'ekonomik havza' oluşturabileceğinin altını çizen Sönmez, şöyle devam etti:

"Bölgemizin enerji potansiyelini tüm dünya kabul etti. Ama bu tek başına yeterli değil. Petrokimya sanayisinin önü açılmalı. 'Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Projesi' başta olmak üzere 'Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi' de acilen hayata geçirilmeli. Çünkü her iki proje de bölgemiz için hayati önem taşıyor."

Enerjide olduğu gibi tarım alanında bir 'Çukurova Havzası' oluşturulabileceğini ifade eden Sönmez, bu konuda da her iki kentin ortak hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

EŞ(23.5.2016 FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!