Güncelleme Tarihi:
ADANA Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığı ve çevrenin korunması için sağlık ve tıbbi atıkları ele aldı.
Yıllık ortalama 3 bin 250 ton tıbbi atığı bertaraf eden Adana Büyükşehir Belediyesi, “Sağlık ve Tıbbi Atık Yönetimi” başlıklı toplantı düzenledi. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) hibe desteği ve Adana Uluslararası Özel Atık Zirvesi’nin işbirliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nce organize edilen toplantı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. İki oturumda gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 57. Hükümet Sağlık Bakanı Prof. Dr. Osman Durmuş, 46. ve 47. Hükümet Sağlık Bakanı Avukat Halil Şıvgın, 57. Hükümet Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Sefer Aycan, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altınsu, Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer de katıldı.
'DAHA TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Toplantının açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gerçekleştirilen etkinliğin çevrenin korunması ve atık yönetimi konusunda bilinçlenme, farkındalık yaratma adına büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Sözlü, belediye olarak katı atıkların kontrollü depolanması, cam, plastik, kağıt, metallerin ekonomiye geri kazandırılması, atık suların arıtma tesislerinde temizlendikten sonra deşarjı çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlattı.
AKADEMİSYENLERDEN BİLİMSEL ÖNERİLER
Toplantının ikinci bölümünde ise Tıbbi Atık Yönetimi başlıklı oturum gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi İrfan Macit’in moderatörlüğünde yapılan oturumda Prof. Dr. Sefer Aycan, ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatayhan Bekir Ersü, Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Uzman Kimya Mühendisi Çağrı Ün ile Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zühal Seher tıbbi atık yönetimi konusunda görüş ve önerilerini paylaştı.
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI