Ramazan Sokağı’nda Ünlü Bir Ressam

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sokağı’nda Ünlü Bir Ressam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 14:13

RESSAM SELAHATTİN SOLAK, İLKOKULDA BAŞLADIĞI RESİM YAPMA SERÜVENİMİ 40 YILDAN FAZLA BİR ZAMANDIR SÜRDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Ünlü ressam Selahattin Solak, eserlerini Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin Ramazan Sokağı’nda sergiliyor. Solak, resimlerinin yanı sıra geçmişi ve esprili anlatımlarıyla da sokağa renk katıyor.
Türk tiyatrosunun önemli seyirliklerinden olan Meddah’ın, Hacivat-Karagöz’ün, orta oyunu karakterleri Kavuklu ve Pişekar’ın gezindiği Adana Optimum’un Ramazan Sokağı’na ressam Selahattin Solak ayrı bir renk katıyor. Solak’ın eserleri Adanalı sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor.
40 YILDAN FAZLADIR ÇİZİYOR
Küçük yaşlardan itibaren annesi ve ablalarına özenerek resim yapmaya başladığını ve giderek ilerlettiği sanatını uzun yıllar sokak ressamlığı yaparak sürdürdüğünü belirten Selahattin Solak, “İlkokulda başladığım resim yapma serüvenimi 40 yıldan fazla bir zamandır sürdürüyorum. Önceleri sokak ressamlığı yapıyor, duvarları boyuyordum. Sonra gazetecilerin adliyede fotoğraf çekmelerinin yasaklandığı yıllarda duruşma ressamı olarak çalıştım. Türkiye’de ilk kez bir gazete adına duruşma ressamı olarak ben çalışmaya başladım. Halen de bu işimi sürdürüyorum” dedi.
RESSAMLIKTAN İYİ KAZANDIM
Şimdiye kadar resmini yaptığı insanların sayısının on binleri bulduğunu, günde 12 portre resim yaptığı zamanların olduğunu kaydeden Selahattin Solak, Adana’da İncirlik’te ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde ressamlık yaptığını söyledi. Resmini yaptığı insanların içinde çok sayıda yabancının da bulunduğunu ve bu nedenle dünyanın birçok ülkesine resimleriyle ulaştığını kaydeden Solak, ressamlıktan iyi gelir elde ettiğini de ifade etti.
ÜCRETİNİ ALMADAN ÇİZMEM
Kendine yetecek kadar bir servet biriktirdiğini söylediği ressamlıktan ilk parasını 14 yaşındayken kazandığını ve o tarihten bu yana ücretini almadığı hiçbir resmi çizmediğini vurgulayan Selahattin Solak, esprilerle süslediği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bunu sanatıma ve emeğime duyduğumun saygının bir karşılığı olarak prensip edindim. Babamın resmini bile ücret almadan çizmem. Zaten babam öleli 28 yıl oldu ve onun resmini yapamadım. Geçen yıl vefat eden annem ise ölmeden önce 100 lira verince, onun resmini çizmiştim. Kardeşim ise önce cebime parayı koyup resmini çizdirdi sonra parasını geri aldı. Bazen bana soruyorlar, ‘Çizemediğin resim var mı?’ diye. ‘Evet’ diyorum, para alamadığım resmi çizemem. 7 aylık bir torunum var. Para veremediği için onun resmini çizemedim daha. Ne yapayım, benim de böyle bir prensibim var işte.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!