Orhan Kemal Edebiyat Festivali coşkuyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Kemal Edebiyat Festivali coşkuyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 15:28

Orhan Kemal Edebiyat Festivali coşkuyla başladı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Orhan Kemal Edebiyat Festivali, çok sayıda şair, yazar, gazeteci ve sanatçının katılımı ile Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Festivale akın eden Adanalı sanatseverler, Çukurova Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, oğlu Deniz Çetin ve kızı Devrim Çetin’le rol aldığı ‘Görüş Günü’ filmini izlerken, duygusal anlar yaşadı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre, partililer, meclis üyelerinin katıldığı festivale, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, İskenderun ve Antakya’dan değerli şair ve yazarların katıldığı festival, Mektebim Bilfen Okulları Çocuk Korosu’nun mini konseriyle başladı.

‘GÖRÜŞ GÜNÜ’ KISA FİLMİ GALASINI FESTİVALDE YAPTI

Festival başrolünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in oğlu Deniz Çetin ve kızı Devrim Çetin’le oynadığı, Ayça Öztorun’un senaryosunu yazdığı, Fatih Koca’nın yönettiği  ‘Görüş Günü’ adlı 26 dakikalık kısa film gösterimi ile devam etti. Adana'da çekilen ve oldukça iddialı olarak hazırlanan kısa film, Adanalılar tarafından büyük beğeni aldı. Uluslararası film festivallerinde yarışmaya katılacak ülkemizi ve Adana’mızı temsil edecek filmi, birlikte rol aldığı oğlu Deniz ve kızı Devrim ile birlikte izleyen Başkan Çetin, duygusal anlar yaşadı. Filmin galasından sonra söz alan senarist Ayça Öztorun ve Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü,  Başkan Soner Çetin’e böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!