Okçuluk Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Okçuluk Milli Takımı, Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 11:35

- Milli takım antrenörü Ergin: - ''Amacımız Temmuz ayında Danimarka'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda takım halinde ilk sekize kalarak tam kadro olimpiyatlara katılmak''

Haberin Devamı

ADANA (AA) - HAKAN ŞAHİN - Okçuluk Milli Takımı, Danimarka'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda takım hainde ilk sekize kalmayı hedefliyor.

Türkiye Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin artık okçulukta söz sahibi olmaya başladığını belirtti.

Türk okçuluğunun her zaman Avrupa'da madalya adayı olduğunu, artık dünya şampiyonalarında dereceye girmenin yollarını aradıklarını ifade eden Ergin, konuşmasına şöyle devam etti:

''Uzun yıllar özellikle bayan milli takımımız dünya sıralamasında bir numaraydı. Ama yaşadığımız bir geçiş dönemi var. Şu anda sporcularımız tekrar toparlanıyor. Okçulukta dünya sıralamasındaki yerimiz de yükselmeye başladı. Geçen yıla göre bu yıl beş basamak yukarıya çıktık. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye her zaman madalya adayıdır. Geçen yıl aldığımız 21 madalya ile bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Amacımız Temmuz ayında Danimarka'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda takım halinde ilk sekize kalarak tam kadro olimpiyatlara katılmak.''

Haberin Devamı

Çalışmalarını genelde açık havada yapmayı tercih ettiklerini anlatan Ergin, dünya şampiyonasına kadar sporcuların performansını en üst düzeye taşımak istediklerini vurguladı.

Adana'da yapılan Salon Federasyon Kupası okçuluk yarışmasını çok önemsediklerini, sporcuların eksiklerini tespit edip, geldikleri seviyeyi ölçme fırsatı bulduklarını anlatan Ergin, ''Nişan alınan yerin ufak olması nedeniyle salon yarışmalarında stres çok üst düzeydedir. O yüzden de sporcularımızı burada deneme şansı buluyoruz'' dedi.

Ergin, hedeflerine ulaşacaklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Milli okçu Fatih Bozlar ise 14 yaşında başladığı okçuluk sporunu, 10 yıldır çok severek yaptığını söyledi.

Antalya'da Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlatan Bozlar, dünya şampiyonasında dereceye girerek Türkiye'yi, Avrupa ve dünyada en iyi şekilde temsil etmek istediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!