MHP'den referandum bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

MHPden referandum bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 16:48

MHP'den referandum bilgilendirmesi

Haberin Devamı


MHP Adana İl Başkanlığı tarafından referandum bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, Arzu Erdem ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Yusuf Baş, "Biliyorsunuz, 16 Nisan'da anayasa değişiklik paketi halkımızın oylarına sunulacak. Referandumda oylanacak anayasa değişiklik paketi, hiç kimsenin keyfiyeti için yapılmadı. Görülen riskler yüzünden bir zaruretin sonucu olarak planlandı. Dün, 'özerkliğe varız' diyenlerin, bugün MHP'nin ölçeğinden geçen ve üniter yapıdan taviz vermeyen değişiklik nedeniyle sayın genel başkanımızı ve partimizi suçlamaya hakları yoktur. Boy aynaları kırık olanlara, arşive bakmalarını tavsiye ediyoruz. Bu konuda duruşumuz, tavrımız çok nettir. Allah'ın izniyle, halkımızın desteğiyle inşallah, devletimizi daha etkin kılacak, milletimizin önündeki engelleri daha kolay kaldıracak bir değişikliği 'evet' diyerek hep birlikte yapacağız" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Dün Başkanlık Sistemine karşı olan Milliyetçi Hareket Partisi neden bugün destekliyor?' diyerek zihinler bulandırılmaya çalışıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi dün çözüm süreci altında yapılmaya çalışılan Başkanlık Sistemini de içeren bir anayasa değişikliğine sonuna kadar karşı çıkmıştır, aynı şeye bugün de karşıdır. Bizim bu konulardaki görüş ve düşüncelerimiz dün ne ise bugün de odur, zerre değişmemiştir. Bir defa, yapılan düzenlemede dünkü karşı çıktığımız anlamda bir Başkanlık Sistemi yoktur. Bu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Dün karşı çıktığımız; HDP, PKK ve FETÖ ile hazırlanan anayasa değişikliği tasarısıdır."
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise başkanlık sistemini isteyenler ve istemeyenler arasında 'evetçiler-hayırcılar' olarak ülkede kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığını vurguladı.

Sude UÇAROĞLU/ ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!