Çocuklar kütüphaneyle tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar kütüphaneyle tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 10:06

Çocuklar kütüphaneyle tanıştı

Haberin Devamı

Can ÇELİK/ADANA,(DHA)- 'ADANA’da Çocuk Olmak' platformu kütüphane farkındalığı yaratmak ve çocukların kitaplarla iç içe olmasını sağlamak amacıyla ücretsiz olarak çocuklar için kütüphane etkinliği gerçekleştirdi.

Adana İl Halk Kütüphanesi’nde 12-18 Kasım Dünya Çocuk Kitapları' haftası vesilesiyle gerçekleşen etkinliğe platformun kurucusu Begüm Kardeşler(36), çocuk kitapları eleştirmeni Deniz Işık, origami eğitimcisi ve sınıf öğretmeni Seda Altay, 20 çocuk ve çocukların velileri katıldı. Kütüphaneye velileriyle gelen 20 çocuk ilk önce Deniz Işık’ın okuduğu Bir Dostluk Masalı adlı kitabı dinledi. Daha sonra Seda Altay ile birlikte origami dersine katılan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.
HAYAL DÜNYALARI GELİŞECEK
Platformun kurucusu Begüm Kardeşler, "Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın hem kütüphane ortamıyla tanışmasını hem de kitaplarla olan ilişkilerinin güçlenmesini hedefliyoruz. Çocukların bilgisayar oyunları ya da tabletlerle boş vakitlerini tüketmek yerine kitap okuyarak, her sayfada hayal dünyalarını güçlendirecek yazarlarla tanışmalarının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Adana’daki tüm ücretli, ücretsiz çocuk ve ebeveyn etkinliklerini '@adanadacocukolmak' adlı instagram sayfamızdan ve 'www.adanadacocukolmak.com' internet sitemizden paylaşıyoruz. Velilerimiz buradan takip edebilir" diye konuştu.

Etkinlik sonrası aileleriyle birlikte halk kütüphanesini dolaşan çocuklar, 3’er adet çocuk kitabı ödünç alarak okuyacaklarının sözünü verdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!