Adana'da bin fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Adanada bin fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 16:43

Adana'da bin fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, 'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor' projesi kapsamında bin fidanı toprakla buluşturdu.
Çukurova ilçesi Toroslar Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan Vali Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ kapsamında ülke genelinde 3 yıl içerisinde 10 milyon fidanın bugünden itibaren toprakla buluşturulmasının planlandığını dile getirdi.
Projeyle ilk ve ortaöğretim çağındaki her bir öğrencinin kendisiyle büyüyen bir ağacının olmasının amaçlandığını aktaran Vali Demirtaş, "Bu kapsamda bugün bizler de gözbebeği evlatlarımızla bin adet fidan dikiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, bizleri hazin bir sona doğru hızla sürüklemektedir. Dünyamızı fosil ve teknolojik atıklarla kendi ellerimizle cehenneme çeviriyoruz. O sebeple bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlar fevkalade önem arz ediyor. Diktiğiniz bir fidan sizin için önemsiz ve basit bir hareket olarak görünebilir. Lakin bu hareketi, 10 milyon fidan gibi topyekûn bir seferberlik olarak değerlendirdiğimizde, ne kadar büyük bir adım attığımız da kendiliğinden ortaya çıkıyor" dedi.
Konuşmasının devamında öğrencilere de seslenen Vali Demirtaş, ‘’Diktiğiniz bu fidanlarla hem kendinizin hem de dünyanın geleceğine sahip çıkma bilincinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bilmelisiniz ki bugünden itibaren onların büyümesinden de sizler sorumlusunuz. Tıpkı sizlerin büyümesi için aileleriniz nasıl gayret gösteriyorsa, sizler de bu fidanların büyümesi ve adına yakışır bir ormana dönüşmesi için, elinizden gelen çabayı göstermelisiniz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Demirtaş öğrencilerle birlikte bin adet fidanı toprakla buluşturarak diktiği fidanların can suyunu verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!