Menevşe: "Büyümekten Korkmayın; İhracata Yönelin"

Güncelleme Tarihi:

Menevşe: Büyümekten Korkmayın; İhracata Yönelin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 11:52

ATO BAŞKANI ATİLA MENEVŞE, BELİRLİ ZAMAN ARALIKLARIYLA YAPTIĞI SEKTÖREL ZİYARETLERİNİ BU KEZ TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRETİMİ YAPAN ÜYELERİNE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, üyelerinin ihracata teşvik etmek amacıyla uygulanan Meslek Komiteleri Destek Programı çerçevesinde, özellikle tekstil-konfeksiyon ve makine sektörlerinde önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ya da girişimleri başarısız olmuş üyelerimiz, Odamızın destekleriyle ihracat yapar hale geldi. Bütün sektörlerin tekstil-konfeksiyon ve makinecileri örnek alarak ihracata yoğunlaşıp, ihracatla büyümelerini, büyümekten korkmamalarını istiyoruz” diye konuştu.
ATO Başkanı Atila Menevşe, belirli zaman aralıklarıyla yaptığı sektörel ziyaretlerini bu kez tekstil ve konfeksiyon üretimi yapan üyelerine gerçekleştirdi. ATO bünyesinde tekstil ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren 9, 10, 32 ve 33. Grup Meslek Komiteleri tarafından oluşturulan Adana Erkek Hazır Giyim Gurubu’nda yer alan BEMKO Tekstil, SDS, Lükspant Tekstil ve Karat Tekstil’i iş yerlerinde ziyaret etti. Firma temsilcileri Mehmet Koca, Sait Doğan, Erdal Etleç ve Erdem Şen, ATO’nun sağladığı desteklerle gidilen yurtdışı fuarlarda çok önemli deneyimler ve bağlantılar elde ettiklerini ve kısa süre içinde bu imkanları ihracata dönüştürdüklerini söylediler.
Mehmet Koca, Sait Doğan, Erdal Etleç ve Erdem Şen, Adana’daki hazır giyim potansiyelinin harekete geçirilerek, kentimizin erkek giyimi konusunda cazibe merkezi olması, pazardaki payı ve ihracat olanaklarının artırılması, ilimizde erkek giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların birlikte hareket etmesi ve Adana Erkek Giyim Sektörünün geliştirilmesi amacıyla Adana Erkek Hazır Giyim Gurubu’nun ATO’nun da desteğiyle kısa sürede önemli başarılara imza attığını söylediler. Erkek Giyim Grubu’nun Proje Koordinatörü Mehmet Savatlı’nın da desteğiyle bir çok ülkeye mal satar hale geldiklerini ifade eden firma temsilcileri şu görüşlere yer verdiler:
“2014 yılında Adana Ticaret Odasının desteği ile ilk kez Almanya’nın Frankfurt kentine ticari gezi düzenledik ve bu gezide yaklaşık 20 firma ile Pazar araştırması ve yurtdışı ilişkileri geliştirme çalışmaları yaptık. O dönemde Frankfurt’ta Türk işadamlarınca kurulmuş DTU Deutsch-Türkischer Unternehmerverein (Türk Alman Müteşebbis Birliği), FUV Frankfurt Türk İş Adamları, TGBS (Turkish German Bussiness Support) gibi derneklerle irtibata geçtik. Bu iş gezisi sektördeki tüm üyelerimizi ihracat konusunda cesaretlendirdi ve ardından Almanya, İtalya, Azerbaycan gibi ülkelerdeki fuarlara katılarak ihracat yapabileceğimiz partnerlerimizi bulduk. Örneğin; Adana Ticaret Odası desteğiyle, 33 firma temsilcisinin oluşturduğu heyetle İtalya’da -Pitti Uomo- Fuarına katıldık. Firmalarımız bu fuarda, dünyanın moda tasarım merkezi olarak bilinen İtalya’da yeni sezon ürünlerini önceden görme fırsatı buldu ve bu seneki kreasyonlarına uyguladılar. Bu yenilik, yurtiçi ve yurtdışı satışlarda önemli oranda artışa neden oldu. ATO’nun desteğiyle başlayan süreç, bir çok firmayı vizyon değişikliğine iterek ihracat yapar hale getirdi. Bugüne kadar ihracat yapmamış olan çok sayıda firma, ihracat için Odadan ve ihracatçılardan bilgi ve destek ister hale geldi. En kısa sürede, ihracatçı firma sayısının artırılması için Adana Ticaret Odası ile birlikte ihracatın aşamalarına ilişkin yeni bir bilgilendirme semineri yapmayı planlıyoruz. Tekstil sektörüne ihracat yolunu açan Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.”
ATO Başkanı Menevşe de, Yönetim Kurulu olarak 2014 yılında Adana’nın ihracatını yükseltmeye dönük çalışmalara ağırlık verildiğini ve bu çalışmanın İhracat Hamlesi Projesi’ne dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Başarıya ulaşmak için danışman hocamızla birlikte üç aşamalı bir eylem planı hazırladık. Eylem planımızın birinci aşamasında firma yöneticilerine, ikinci aşamada da uygulayıcılara yönelik Dış Ticaret Eğitimi verdik. Üçüncü aşamada ise 31 firmaya doğrudan dış ticaret danışmanlık desteği verdik” dedi.
Gerek ATO’nun destek ve yol göstericiliği, gerekse firmaların büyük özverileri sonucu tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatında gelinen noktanın çok sevindirici olduğuna işaret eden Menevşe firma ziyaretlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Adana Ticaret Odası’nın en önemli görevlerinden biri, üyelerinin üretimlerini en iyi pazarlarda değerlendirmelerine imkan sağlamaktır. Biz de öyle yaptık. Üyelerimizi ihracata yönlendirmek için 604 üyemize 727 bin liralık destek sağladık. Ayrıca 47 firmamıza da yine yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılımlarını teşvik etmek üzere 224 bin lira stant desteği sunduk. Tekstil ve konfeksiyon sektöründe ortaya çıkan tablo, yaptığımız işin ne denli doğru olduğunu net şekilde ortaya koymaya yetiyor. Hedefimiz, Adana Ticaret Odası olarak sunduğumuz bu destekleri imkanlarımız ölçeğinde tüm sektörlere yaymaktır. Üyelerimizden beklentimiz, ürün ve üretim kalitesiyle ihracatı hedefleyip, büyümekten korkmamalarıdır. Projemizden yararlanarak ihracata başlayan tekstil-konfeksiyon ve makine sektöründeki hareketliliğin en kısa zamanda diğer sektörlere de yansımasını diliyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!