Güncelleme Tarihi:
ADANA Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığa Şahin Güneşer yeniden seçildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Divan Başkanlığı'nı Diyarbakır Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz yaptı. Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli'nin yanı sıra birlik üyelerinin de katıldığı genel kurula katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana'nın besicilik ve kırmızı et üretiminde diğer bölgelere göre avantajlı olduğunu belirterek "Hayvancılıktaki en önemli unsur yemdir. Adana'nın iklimi, doğal olarak diğer bölgelere oranla daha fazla yem üretimine uygundur. Dolayısıyla herkesin kendi yemini üretme yolunu benimsemeli. Bu avantaj, Adanalı üreticinin rekabet gücünü daha da artıracaktır" dedi.
Genel kurula tek aday olarak katılan Şahin Güneşer de yaptığı konuşmada, Türkiye'de et tüketiminin her geçen gün artığına işaret ederek, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'deki kişi başı et tüketimi yıllık 17 kilogramdır. Bu rakam Avrupa'da ise 55 kilogramdır. Bu rakamlar, tüketimin daha artacağı yönünde önemli bir göstergedir. Bizim daha fazla üretim yapmamız için öncelikle dişi sığırların kesilmesini önlememiz gerekiyor. Bu da, toplumdaki süt tüketim alışkanlığını en üst seviyeye çıkarmamızı gerektiriyor. Böylece hem sağlıklı bir toplum oluşturacak, hem de dişilerin kesilmemesinden dolayı hayvan sayımızı artırma şansını yakalayacağız."
Daha sonra yapılan seçimlerde, aynı zamanda Adana Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu üyesi olan Şahin Güneşer yeniden Adana Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığı'na seçildi. Yönetim kuruluna ise Ramazan Kurt, Mahmut Uğurlu, Şerif Aka ve Mehmet Yaşar Özekinci getirildi.
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI