Kent protokolünden 15 Temmuz'da şehitlik ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kent protokolünden 15 Temmuzda şehitlik ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2024 16:50

Kent protokolünden 15 Temmuz'da şehitlik ziyareti

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Yavuz Selim Köşger ile kent protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti yaptı.

Vali Yavuz Selim Köşger ile beraberindekiler, ilk olarak FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na F-16’larla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi’ndeki mezarını ziyaret etti. Şehitlerin ailesine baş sağlığı dileğinde bulunan Vali Köşger, mezarlarına karanfil bıraktı. Burada konuşan Vali Köşger, 15 Temmuz gecesi şehit düşenleri rahmet ve minnetle andığını söyledi. Vali Köşger, "Bu toprakları vatan kılmak için çok büyük sınavlardan geçtik. Onların hepsinde düşman belliydi ama burada düşman içimizden biriydi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformalarını giymiş hainler Türk milletine kendi silahını doğrultulmaya çalıştı. Bütün millet ayağa kalkarak asker ve polisiyle bu millet o badireyi savuşturmuş oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Köşger ve beraberindekiler daha sonra Asri Mezarlığı'nda şehit uzman çavuş Halit Yaşar Mine’nin ve Buruk Mezarlığı'nda şehit polis memuru Yunus Uğur’un kabirlerini ziyaret etti. Şehitlerin ruhlarına Kur'an-ı Kerim’den sureler okunması ve dualar edilmesiyle kabir ziyaretleri son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!