İşadamlarından İncirlik ziyareti açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İşadamlarından İncirlik ziyareti açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 17:46

İşadamlarından İncirlik ziyareti açıklaması

Haberin Devamı

 

Darbe girişiminin ardından tutuklanan İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın davetlisi olarak İncirlik'i ziyaret eden Adanalı işadamları adına yapılan açıklamada 'Bu nezaket ziyareti' denildi.
Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi adına yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: "Göreve geldiğimiz günden itibaren  kentimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği ve dayanışma içerisinde hareket etmeye özen gösterdik, göstermeye de devam etmekteyiz. Konumumuz, bulunduğumuz pozisyon ve devlet kurumlarına olan saygımız nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren önde gelen devlet kuruluşlarından biri olan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın davetine Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Organize Sanayi Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları olarak hiçbir şüphe ve beis görmeden, 25 Mayıs 2016'da icabet ettik" denildi.
SİYASET KONUŞULMADI
Ziyarette genel olarak İncirlik Üssü hakkında bilgilendirme yapıldığı vurgulanan açıklamada daha sonra şöyle denildi:
"İncirlik Üssü ile bölge sanayicisi, ticaret erbabı, esnafı ve sanatkarının ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde karşılıklı fikir teatisinde bulunulmuş ayrıca Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulmuş olan Kartal Vakfı hakkında sunum yapılmış, şehit ve gazi olmuş hava kuvvetleri mensupları yararına, 23 Temmuz 2016'da gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında yardım talebinde bulunulmuştur. 
Gerek bizlerin gerekse üye firma temsilcilerimizin gerçekleştirdikleri ziyaret ve üste bulundukları süre zarfında, siyasi yönü ve içeriği bulunan sohbet veya diyalog asla yaşanmamıştır.
Adana iş dünyasının temsilcileri olarak, darbe girişimini şiddet, öfke ve nefretle kınadığımızı, milli irade dışında hiçbir kuvveti tanımadığımızı, her zaman milletimizin ve devletimizin emrinde olduğumuzu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde her zaman vurguladık ve bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz. Darbe girişimi sonrasında, iyi niyetli çabalarımızın farklı anlamlar yüklenerek kurumlarımızı ve Adana iş dünyasını töhmet altında bırakacak şekilde yayınlar yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. "


ADANA, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!