İş dünyasında kadın-erkek eşitsizliği konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında kadın-erkek eşitsizliği konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 14:51

İş dünyasında kadın-erkek eşitsizliği konuşuldu

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle 'İş Piyasasında Kadın Erkek Eşitsizliği ve Ayrımcılık' konulu panel düzenlendi.
Seyhan Otel'deki panelin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Milletler camiasında Türk kadınını en yukarıya çıkarmak hepimizin sorumluluğu" dedi. Sözlü, erkeklerin yaradılış olarak fiziken daha güçlü olmalarının dünya üzerinde erkek egemen bir durum oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"21'inci yüzyıl dünyasında kadının kıymeti anlaşılmalı. Kız çocuklarının gömüldüğü cahiliye dönemleri geride kaldı. Kadın erkek arasındaki eşitsizliği pozitif ayrımcılıkla düzeltmek doğru değil. Toplumsal manada eşitlik zemininde milletler camiasında kadını ile yükselenler başarılı oluyor. Biz de kadınımızı milletler camiasında hak ettiği yere taşımalıyız." 
Hala 'kızlar okula' kampanyası yürütülen bir toplumda 'problem yok' demenin doğru olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, Mustafa Kemal Atatürk döneminde kadınların eğitimine büyük önem verilirken, daha sonra bunun kesintiye uğradığını anlattı. 
TÜRK KADINI PARLAYACAK
Panelistlerden Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş kadınların iş gücüne katılımı hakkında görüşlerini anlattı Demet Sabancı Çetindoğan ise kadın erkek eşitliği ve ayrımcılığına karşı çıktığını vurgulayarak şu görüşleri dile getirdi:
"Kadınlar ve kız çocukları eğitim fırsatlarından erkeklere oranla daha az yararlanmakta, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikler devam etmektedir. Oysa kadınların ekonomik, sosyal kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamakla mümkün olacaktır. Kadınların eğitime olan erişimlerinin iyileştirilmesi, sadece kadınların kendi gelişimine ve refahına katkı sağlamakla kalmayıp ülkenin ekonomik potansiyelini de artıracaktır. İnanıyorum ki Türk kadını da diğer bütün gelişmiş ülke kadınları gibi uygun ortamı bulduğunda pırıl pırıl  parlayacaktır."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!