İnovasyon Haftası’nda Turunçgil Konferansı

Güncelleme Tarihi:

İnovasyon Haftası’nda Turunçgil Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 10:24

İSPANYA NARENCİYE YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ (AVASA) DİREKTÖRÜ FRANCİSCO LLATSER BRAU ,“TURUNÇGİL VE İNOVASYON” KONFERANSI VERDİ.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası nedeniyle Adana’da gerçekleştirilen Anadolu Buluşmaları’nda, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) katkılarıyla “Turunçgil ve İnovasyon” konferansı düzenlendi. Konferansı, turunçgil konusunda uluslararası alanda uzmanlığıyla tanınan İspanya Narenciye Yetiştiricileri Derneği (AVASA) Direktörü Francisco Llatser Brau verdi.
Tarım mühendisi olan ve narenciye hastalığı konusunda yüksek ihtisası bulunan Brau, konferansında Turunçgilin dünyadaki yeri ve turunçgildeki yenilikler hakkında bilgi verdi. Çin’den Fas’a, Meksika’dan ABD’ye kadar dünyanın dört bir yanında düzenlenen tarım konulu etkinliklerde konuşma yapması için davet edilen Brau’nun konferansını, İnovasyon Haftası’nın yapıldığı Sheraton Otelin salonunu dolduran Çukurovalı turunçgil üreticileri büyük ilgiyle izledi.
KARABUCAK, “KONFERANS ÇOK YARARLI OLDU”
Adana Turunçgil Üretici Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Karabucak, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’ya danışmanlık , Valensiya Politeknik Üniversitesi’nde hocalık yapmış olan Francisco Llatser Brau’nun, turunçgil hastalıkları konusunda dünyada önemli uzmanlardan birisi olduğunu söyledi.
ADATÜB olarak, Türkiye İnovasyon Haftası’na katkı koymak istediklerini kaydeden Karabucak, “Adana’nın ve Çukurova’nın Türkiye’deki turunçgil üretimi açısından önemi tartışılmaz. Adanalı turunçgil üreticileri, modern tıptaki yenilikleri takip eden üretici profili olma özelliklerini gün geçtikçe daha da geliştirmektedir. Bu nedenle sayın Brau’nun konferansının üreticilerimize çok yararlı olduğuna inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!