Güncelleme Tarihi:
ADANA Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından kariyer günü düzenlendi.
Etkinliğe, ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, akademisyenler, öğrenciler ve gıda sektörünün temsilcileri katıldı. İki oturum halinde gerçekleşen kariyer gününde Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Tekin, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik, Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı ve Sunar Grup CEO’su Hüseyin Nuri Çomu, Yıldız Holding NorthStar İnnovation Proje Müdürü Dr. Özge Erdohan, Güneyliler Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Ezel Güneyli ile ŞALGAMDER Başkanı ve Klikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
ABTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kola, yaptığı konuşmada, bölümü tanıtan bir sunum yaptı ve etkinliği her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.
AKADEMİSYENLER DIŞARI ÇIKACAK
ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül de gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını vurgulayarak "Akademisyenlerin dört duvar arasından çıkıp sektörle temas halinde olduğu bir çalışma sistemi hedefliyoruz. Oluşturmayı planladığımız yeni atama yönergemize bölgedeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıp yine bölge yararına yönelik somut bir projede yer alma şartını koymayı düşünüyoruz" dedi.
1 MİLYAR OBEZ, 1 MİLYAR AÇ VAR
Artan nüfus, küresel ısınma ve tarım alanlarının amaç dışı kullanımının gıda kaynaklarını tehdit ettiğini anlatan Rektör Gül
"Dünyada 1 milyar insan obez iken 1 milyar insan aç, yani aslında hepimize yetecek kaynak var ancak bir gelir dengesizliği de mevcut. Üreticiden tüketiciye kadar bir israf hali söz konusu" diye konuştu.
ADANA,(DHA)
(22.4.2016 FOTOĞRAFLI)