Ege Bölgesi Sanayi Odası Yöneticilerinden ATB’ye Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yöneticilerinden ATB’ye Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 10:55

ADANA SANAYİ ODASI’NIN KONUĞU OLARAK ADANA’YA GELEN VE KENT MERKEZİNDE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNAN TOBB BAŞKAN YARDIMCISI VE EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI (EBSO) BAŞKANI ENDER YORGANCILAR, EBSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI IŞIN YILMAZ VE HAKKI ATTAROĞLU, EBSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ İBRAHİM GÖKÇEOĞLU, GENEL SEKRETER MUSTAFA KALYONCU ADANA TİCARET BORSASI YÖNETİMİNİ DE ZİYARET EDEREK ADANA TARIMININ ÜLKE EKONOMİSİNDE Kİ YERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Adana Sanayi Odası’nın konuğu olarak Adana’ya gelen ve kent merkezinde çeşitli temaslarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gökçeoğlu, Genel Sekreter Mustafa Kalyoncu Adana Ticaret Borsası Yönetimini de ziyaret ederek Adana tarımının ülke ekonomisinde ki yeri hakkında bilgi aldı.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Yumuşak ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette TOBB’a bağlı oda ve borsa yönetici ve üyelerinin tanışma ve dayanışmasının fayda sağlayacağını ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Adanamıza ve borsamıza hoş geldiniz. Tarımda işler durmuyor. Eskiden Adana pamuk şehriydi. Şimdi mısır şehri oldu. Beyaz altın’dı şimdi sarı inci oldu. Adana’da 15-20 yıl önce 250 bin ton pamuk olurken şimdi 50-60 ton oluyor. Sadece yenmek için üretilen mısır şimdi Çukurova olarak Türkiye’nin yaklaşık yüzde 30’una tekamül eden 1.5 milyon ton civarında üretiliyor. Mısır’da ticari merkez oldu. Türkiye’nin tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerdeki ihracatı yüzde 16-17’lerde yani 150 milyar dolarda 20 küsur milyar dolar gibi. Adana’da bu rakam yüzde 30’un üstünde. 2 milyar dolarlık ihracatın 6 yüz milyon dolar gibi rakam tarım ürünleridir. Bu da bölgenin tarım ve tarıma dayalı sanayinin ekonomideki yeri hakkında fikir veriyor. Mısırın yem’den sonra en çok kullanıldığı alan mısır bazlı şeker nişasta’dır. Organize sanayi bölgemizde 2 adet nişasta fabrikası vardır. Mısır şuanda Çukurova’da en önde üretilen ürün oldu. Türkiye’de üretilen narenciye’nin yüzde 70’i Çukurova bölgesinde yetişir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!