Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 13:29

- Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Üyesi Kara: "Engelli bireyler, insan çeşitliliğinin doğal bir parçasıdır"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Üyesi Özlem Kara, engelli bireylerin insan çeşitliliğinin doğal bir parçası olduğunu kaydetti.

Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Baroda düzenlediği basın toplantısında, bugünün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ''Dünya Engelliler Günü'' olarak kabul edildiğini söyledi.

Baro olarak, engelli bireylerin yaşamlarını doğrudan etkileyen, sosyal yaşama bütünüyle etkin katılımları önünde engel oluşturan olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacının yaşam bulması inancıyla toplandıklarını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

''Engelli bireyler insan çeşitliliğinin doğal bir parçasıdır. Engelli olmak, temel insan hak ve özgürlüklerinden bütünüyle ve koşulsuz olarak yararlanma önünde olumsuz bir durum olarak değerlendirilemez. Engelli bireylerin ve meslektaşlarımızın sorunlarının görünürlüğünün sağlanabilmesi ve bu konuda farkındalık yaratabilmek amacıyla geçtiğimiz yıl kurmuş olduğumuz engelli hakları komisyonu bu çerçevede çalışmalarını sürdürmektedir.''

Haberin Devamı

Türkiye'nin kabul edip yürürlüğe koyduğu anlaşma ve kabul edilen mevzuatlar ışığında engellilerin önündeki mimari engellerin ortadan kaldırılmasını isteyen Kara, engelliler kütüphaneleri kurulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!