IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 12:18
TIBBIN BİR ÇOK ALANINDA OLDUĞU GİBİ DİŞ HASTALIKLARININ TEDAVİSİ KONUSUNDA DA GELİŞEN TEKNOLOJİ, HEM HEKİMİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR, HEM DE HASTAYI DEFALARCA DİŞ HEKİMİ KOLTUĞUNA OTURTARAK ZAMAN KAYBETMEKTEN KURTARIYOR.
Tıbbın bir çok alanında olduğu gibi diş hastalıklarının tedavisi konusunda da gelişen teknoloji, hem hekimin işini kolaylaştırıyor, hem de hastayı defalarca diş hekimi koltuğuna oturtarak zaman kaybetmekten kurtarıyor.
Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, bu teknolojik yeniliklerden birisi olan “Cone Beam Computerized Tomography” adı verilen 3 boyutlu bilgisayarlı tomografi cihazının, diş hastalıklarının tedavisinde büyük kolaylık sağladığını kaydetti.
Cihazın, diğer tomografi cihazlarına kıyasla daha düşük radyasyon dozunda çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, ayrıca çene kemikleri üzerinde en ince ayrıntılara kadar 3 boyutlu ölçüm ve değerlendirme imkanı sağlayarak operasyon risklerini asgariye indirdiğini söyledi.
GÖMÜLÜ DİŞLER "ÇARPIKLIĞA" NEDEN OLUYOR
Özellikle gömülü diş operasyonlarının 3 boyutlu bilgisayarlı tomografi cihazı ile daha kolay tespit edilip operasyon yapıldığını söyleyen Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, "Gömülü dişler tanım olarak, sürme zamanı geldiği halde çeşitli nedenlerden dolayı ağız boşluğunda yerini alamayan, kemik ve yumuşak doku içerisinde kısmen veya bütünüyle kalmış olan dişlerdir. Diş çevresi yumuşak dokuda enfeksiyon, kist veya tümör oluşturma riski, komşu dişlere hasar vermesi, ağız hijyeninin sağlanmasındaki güçlükler, dişlere yaptığı baskı sonucu dişlerde çapraşıklık gibi bir çok nedenle gömülü dişlerin çıkarılması gerekmektedir" dedi.
73 PERSONELLE HİZMET VERİYOR
Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde, 11’ i uzman 21 diş hekimi ve 24 diş hekim asistanı ile birlikte 73 çalışanla hizmet verdiklerini belirten Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, yaptıkları çalışmaları anlattı. Prof.Dr. Pektaş, "Klinik çalışmalarımız, çoğunlukla lokal anestezi altında ve ağız içerisinden yapılan cerrahi müdahalelerle gerçekleştirilen ağız diş ve çene cerrahisi hizmetleri, basit diş çekimlerinden, genel anestezi altında yapılan ve çene deformitelerinin, şekil bozukluklarının düzeltildiği ortognatik cerrahi ameliyatlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor" diye konuştu.
YÜZDE 95 MEMNUNİYET SAĞLANIYOR
Ayda ortalama 7 bin 800 hastayı tedavi ettiklerini belirten Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, "Amacımız, en güncel teknoloji ve malzemelerin kullanıldığı, sterilizasyon, dezenfeksiyon ve hijyen şartlarından en ufak ödün vermeden, bilimsel ve etik değerler çerçevesinde hastalarımıza en uygun ve doğru tedavi hizmetini sağlamaktır. Şimdiye kadar çeşitli dönemlerde yapılan değerlendirmelerde hasta memnuniyet oranlarımız yüzde 95 - 97 bandındadır. Hedefimiz, ağız ve diş sağlığı alanında en iyi hizmeti vermek, yeni ve güvenilir tedavi yaklaşımlarını hastalarımıza sunmaktır" dedi.
Prof. Dr. Zafer Özgür Pektaş, ayrıca Toplam Kalite Birimi tarafından yürütülen “hasta memnuniyet anketi” çalışmaları ile hastalardan gelen yorum ve eleştiriler değerlendirerek ve gerekli düzenlemeleri ivedilikle hayata geçirdiklerini belirtti.