Denetimli hükümlüler toplumun hizmetinde

Güncelleme Tarihi:

Denetimli hükümlüler toplumun hizmetinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 10:41

Denetimli hükümlüler toplumun hizmetinde

Haberin Devamı

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen hükümlüler, okulları boyuyor, çocuklara oyun alanları yapıyor, temizlik, bakım-onarım ve fidan dikme gibi onlarca iş üretiyor.

TOPLUM YARARINA İŞLER

Adana'da kuruluşunun 10'uncu yılını kutlayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlileri, denetimli serbestlik bünyesinde bulunan hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılmasından eğitim faaliyetlerine kadar çok sayıda çalışma yapıyor. Adana Adliyesi görevlileri, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması, kişisel beceri kazanmaları, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmaları, kamuya yararlı bir işte çalışmaları gibi etkinlikleri düzenliyor.

PROFESYONEL ÇALIŞMA

Planlamaya göre hükümlüler, kendilerine verilen işleri profesyonelce yerine getiriyor. Yetenek ve ilgilerine göre belirlenen işler yaparak kent hayatına katkıda bulunan hükümlüler, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan da gelişiyor. Bugüne dek 200 bin fidan dikimi, ağaç bakımı ve orman temizliği, okulların boyanıp çocuklara oyun alanları oluşturulması, belediyeler bünyesindeki kamu yararına işler, engelli hükümlülere bisiklet dağıtımı, 'Hükümlüler Korosu' gibi projelere imza atan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ekipleri, 'Bireye umut, topluma güven' sloganıyla çalıştıklarını vurguluyor.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

YB (EŞ)(22.4.2016, FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!