Cumhuriyet Mahallesi'ne yeni tesisler yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Mahallesine yeni tesisler yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 15:00

Cumhuriyet Mahallesi'ne yeni tesisler yapılıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Cumhuriyet Mahallesinde inşaatı devam eden kına konağı, park, kapalı yüzme havuzu, halı saha, basketbol sahası ve hanımlar pazarını gezdi.
Adana'da ilk olacak kına konakları inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan ''Yavuzlar Mithat Özsan Bulvarı üzerinde ve Cumhuriyet Mahallemizde kına konakları inşaatları hızla devam ediyor. Osmanlı Selçuklu Mimarisi ile yapılan kına konaklar kısa süre sonra tamamlanarak yakında hizmete açılacak. Konakların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız sokaklardan kurtulup daha nezih ortamlarda kınalarını yapacaklardır'' dedi.
YÜREĞİR KAPALI YÜZME HAVUZLARI İLE TANIŞIYOR
Yüreğir'i spor tesisleriyle donatarak gençlerin spor yapmalarına imkan sunduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''15 spor kompleksi yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Özellikle yaz aylarında boğulma olayları ilçemizde çok fazla meydana geliyor. Bunun için kadınlarımızın da rahatça gidip faydalanacağı 2 adet spor tesisini ilçemize kazandırıyoruz. Atakent Mahallesine yapılan kapalı yüzme havuzu ve spor salonu ile Cumhuriyet Mahallemizde yapılan kapalı yüzme havuzu inşaatımızı tamamlamak üzereyiz. Burada usta eğiticilerimiz eşliğinde okullarımız beden eğitimi derslerini burada görebilecekler. Çocuklarımıza yüzme kursları da vererek boğulmaların önüne geçeceğiz. Hem de çocuklarımız sağlıklı ortamlarda spor yapacaklardır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun'' dedi.
HANIMELİ PAZARI
Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden 'Hanımeli Pazarı' ile hanım kardeşlerimizin kendi el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayacağını belirten Başkan Çelikcan, ''Çok amaçlı hizmet verecek olan 'Hanımeli Pazarı' ile hanım kardeşlerimiz buralardan faydalanacak. Boş zamanlarında yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri satabilecekleri alana kavuşuyorlar. Diğer zamanlarda ise vatandaşlarımız buradan faydalanacaklardır'' dedi.
FUTBOL VE BASBETBOL SAHASI DA VAR
30 dönüm alana kurulacak sosyal tesislerin içerisinde 1 adet futbol sahası , basketbol sahası ve soyunma odasının da olduğunu belirten Başkan Çelikcan, ''Çocuklarımızı sokağın olumsuz koşullarından spora yönlendirerek uzaklaştırırız. Bunun için Yüreğir'e her mahalleye bir spor tesisi sloganıyla hareket ediyoruz. Uygun bulduğumuz yerlere bu güne kadar 15 spor tesisi yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk.Yeni spor tesisleri yapmaya devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!