Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events iş birliğinde İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarında lobi faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti. Türkiyenin Müslüman tatilcilerin en çok tercih ettiği 4 ülkeden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Derviş Göçmen, Yapılan araştırmalarda Türkiye, helal turizmde Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Endonezya ile yarışıyor. Hac ve umre ibadeti yapmak için Suudi Arabistana gidenleri saymazsak, Türkiye bu alanda zirvede yer alıyor. Biz de Adanalı aşçılar olarak, bölgemizin daha iyi tanınması, yöresel lezzetlerimizin öne çıkması için 80 ülkeden katılan meslektaşlarımızla görüşmelerde bulunduk. Amacımız, başta Adana olmak üzere Çukurova illerine daha fazla Müslüman turist çekebilmektir diye konuştu.
MİLLİ MUTFAK HAREKETİNE TAM DESTEK
Tüm Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Başkanı Gökhan Tufan ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Münir Tanaka kendilerine güç verdiği için teşekkür eden Başkan Derviş Göçmen, Dünya Helal Zirvesinde imzalanan Milli Mutfak Hareketine de tam destek verdiklerini bildirdi.
Milli Mutfak Hareketinin Anadolunun değerlerini korumak adına 8 ana karar aldığını kaydeden Başkan Derviş Göçmen, Türk mutfağının ve yöresel ürünlerimizin küresel çapta hak ettiği tanınırlık seviyesine ulaşması ve tercih edilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Türk yemeklerinin Türkçe yazılması ve Türkçe okunmasına hassasiyet göstereceğiz. İşletme mutfaklarında kullanılan mesleki unvanların Türkçe hale getirilmesi ve bu şekilde kullanımının özendirilmesini sağlayacağız. Mesleki eğitimde Türk mutfağının ve yöreselliğin daha fazla işlenmesine ağırlık vereceğiz. Kaybolmaya yüz tutmuş Türk aile sofra kültürünün yaşatılması adına ülke genelinde kampanya ve algı temelli etkinlikler yapacağız dedi.