Adana Şehir Hastanesi 1 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Adana Şehir Hastanesi 1 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 11:51

ADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birinci hizmet yılı, düzenlenen törenle kutlandı.

Haberin Devamı



Hastane konferans salonunda düzenlenen törene, Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, hastane yöneticileri ve sağlık personeli katıldı.

Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, törende yaptığı konuşmada, birinci yılın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Geçen bir yıl içinde Adana Şehir Hastanesi’nin 2 milyon 186 bin hastaya hizmet verildiğini söyleyen Çelebi, "Bir yıllık hizmet sürecinde aynı zamanda 89 bin 191 bin hasta yatarak tedavi görmüş, sağlıklarına kavuşarak taburcu olmuşlardır. Sağlığına kavuşan her kişi bizim için önemlidir. Hastanemizde yapılan karaciğer ve böbrek nakilleri ile hayatlar kurtarılmıştır" dedi. Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer de, Adana Şehir Hastanesinde bir hizmet yılını geride bırakmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

UMUT VEREN GELİŞMELER

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş ise, umut veren gelişmelerle dolu bir yılI geride bıraktıklarını söyledi. Daş, "Hep birlikte önemli işler başardık. 5 bin kişilik bir kadro, bir hastanede vücut buluyor. Herkes bir aile ortamında ve çalışma sevdasında. Hizmetteki ilk gün endişelerimizi unuttuk ve geldiğimiz noktada görüyorum ki her şey tam olarak yerine oturmasa da birçok şey yerine oturdu" dedi. Törende, daha sonra Adana Şehir Hastanesi’nde görevli doktor, sağlık personeli ve çalışanlarına yönelik yapılan anket sonuçlarına göre ’En iyiler’ plaketleri sunuldu. Hastane korosu bir konser verirken, Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Cenk Belibağlı ise hastanenin açıldığı ilk günlerdeki anılarını konu ettiği stand-up gösterisi sundu. Tören, birinci yıl dönümü pastası kesimi ile sona erdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!