Güncelleme Tarihi:
ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu'nun (ÇUKUROVA SİFED), Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) evsahipliğinde düzenlediği toplantıda, dünyada 'Endüstri 4.0' olarak adlandırılan 'dördüncü sanayi devrimi' konuşuldu.
Ziyapaşa Cosecha'daki toplantıya katılan iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler, Alman hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatma projesi olan 'Endüstri 4.0' hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.
ÇUKUROVA SİFED Başkanı Ali Doğan, dördüncü sanayi devriminin Türkiye tarafından dikkatle takip edilmesi ve hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. İlk sanayi devriminin su ve buhar gücüne dayandığını, onu ikinci sanayi devrimi olan elektrik enerjisinin izlediğini, üçüncü olarak dijital devrimin gerçekleştiğini anlatan Doğan "Uyum, kaynak verimliliği, fiziksel çevrenin insana uyumsallaştırılması sürecini içeren dördüncü sanayi devrimi ise hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının bir araya gelerek bütünleşik bir yapı sergilemelerine olanak tanımaktadır" dedi. Adana ve Mersin'in işgücü potansiyeli, kalifiye insanları ve üniversiteleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini, toplantıya da bu nedenle üniversiteden akademisyenlerin davet edildiğini dile getiren Doğan "Topyekün kalkınma ve dünyadaki gelişmelere uzaktan bakmamak için yeni sanayi devriminin tam ortasında yer almak durumundayız" diye konuştu.
YENİ YAZILIMLAR
Toplantıya katılan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Tokgöz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay da yeni yazılımlar üretmeyi gerektiren Endüstri 4.0'ın ülke ekonomisine sunacağı katkıları anlattı.
Toplantıya ÇUKUROVA SİFED çatısı altındaki dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI