ÇUDER etkinliği ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

ÇUDER etkinliği ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 13:58

ÇUDER etkinliği ilgi gördü

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) Tarafından Bu yıl 11.si düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Buluşması” Etkinliği, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Oteli Salonu ve Bahçesinde düzenlenen “11. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Akpınar, Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İbrahim Tokgöz ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde lisans ve lisans üstü eğitim gören öğrenciler ile davetliler katıldı. Etkinliğe katılan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin ve Adana’nın tanıtımına da katkı sağlayan uluslararası ölçekteki bu etkinliğin hayli önemli ve yararlı olduğuna dikkat çekti. Vali Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Asırlar boyu hüküm sürdüğü topraklara adalet, emniyet, huzur ve güven taşımış bir milletin öz yurdunda, Anadolu’da, Adana’dasınız. Bizlerin misafirisiniz. Bu coğrafyada misafir, ev sahibine Allah’ın bir lütfudur ve hane sahibine bolluk ve bereket getirir. Bu sebeple sizlere bir kez daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Bizler, kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. O medeniyet ki bünyesinde her dilden, her dinden, her renkten milyonlarca insanı, sulh ve selametle gölgelendirmiş; mazlumların sığınağı, zalimlerin korkulu rüyası olmuştur. Onun ardından hükmettiği coğrafyalarda maalesef kan, gözyaşına karışmıştır."
Vali Mahmut Demirtaş’ın, konuşmasının ardından etkinlik, açılan stantlardaki yöresel ürünlerin tanıtımı, farklı ülkelere mensup öğrencilerin sergiledikleri dans, şarkı, şiir dinletileri ve ikramlar eşliğinde renkli görüntülerle sürdü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!