ÇÜ'den sağlık ordusuna taze kan

Güncelleme Tarihi:

ÇÜden sağlık ordusuna taze kan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 14:08

ÇÜ'den sağlık ordusuna taze kan

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Üniversitesi'nde (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.
ÇÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Sait Polat, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende öğrenciler adına fakülte birincisi Sümeyye Akçoban söz aldı, ardından Dekan Prof. Dr. Sait Polat ebelik ve hemşirelik mesleğinin önemini anlattı. Her bin kişiye düşen hemşire sayısının AB ülkelerinde 7-8 iken ülkemizde 2 civarında olduğunu belirten Polat "Gelecekte ülkemizde sayısı en fazla aratacak meslek grubunun hemşirelik olacağı şimdiden belirlenmiş ve planlamalara alınmıştır. Hemşirelerimize her zamankinden bugün çok daha fazla ihtiyacımız var. Sağlık hizmeti profesyonel bir ekip işidir ve bu ekibin en etkin ve olmasa olmazı üyesi de hemşirelerdir" dedi.
BU YIL 300 MEZUN
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana başarıyla eğitim öğretimini sürdürdüğünü belirterek şunları kaydetti;
"Bu yıl mezun ettiği 300 öğrencisiyle birlikte toplamda yaklaşık 2 bin öğrenci yetiştirerek, ülkemizin sağlık ordusuna katkı sağlamıştır. Fakültemiz mezunu ebe ve hemşireler, bugüne kadar insanımıza önemli sağlık hizmetleri sunmuşlar, hastalarına bedensel sağlığın tekrar kazandırılması yanında, aynı zamanda, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönlerden de, hekimler ile el ele vererek, sağlığın korunması ve sürdürülmesine büyük katkılar yapmışlardır."
Törende ayrıca, 2016 yılıda akademik aşama yapan öğretim üyelerine Rektör Kibar tarafından çiçek ve plaket verildi. Devlet Konservatuvarı ekibi de müzik dinletisi sundu.
25'İNCİ DÖNEM MEZUNLAR
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ise 25'inci dönem mezunlarını verdi. Kongre Merkezi'nde yapılan törene Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Polat, Aladağ MYO Müdürü Prof. Dr. Sevim Polat, Karaisalı MYO Müdürü Prof. Dr. Ramazan Bilgin, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özel, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan,1990 yılında eğitime başlayan yüksekokullarında yaklaşık 4 bin mezun verdiklerini söyledi.

ADANA,(DHA)

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!