Güncelleme Tarihi:
ADANA,(DHA)- Radyo Televizyon yayıncıları Meslek Birliği'nin (RATEM) 2008 yılından bu yana her yıl düzenlediği Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversitelerarası İletişim Fikirleri Yarışması'nın 9'uncusu Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Fikir ve sanat eserleri alanındaki korsan uygulamalara ve telif hakkı ihlallerine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada 2008 yılından itibaren derece alan tüm eserlerin yer aldığı Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması Sergisi. RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu ve protokol üyeleri tarafından açıldı. Açılış konuşmasını yapan ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, meslek birliklerinin ana paydaşları olduğunu belirterek RATEM'e bu toplantıyı Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Meslek kriterlerinin yükseklerde olabilmesi için meslek birlikleri ile işbirliğine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çubukçu, telif hakları konusunun iletişim öğrencileri için önemine değindi.
Serginin ardından RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda Radyo ve Televizyon Yayıncılığında Mesleki Yeterlilik Sertifikası ve Telif Hakları konulu konferans verdi. Gürsoy, radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunundan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla RATEM'in 2001 yılında kurulduğunu hatırlattı. RATEM hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Gürsoy, Türkiye'de toplam 608 TV, 1008 radyo kanalının yayın hayatını sürdürdüğünü söyledi.
Ağustos ayında yayınlanan TÜİK raporuna göre internet bağlantısına sahip olan hane oranının 2013 yılında yüzde 50 olduğuna vurgu yapan Gürsoy, günümüzde bu sayının yüzde 77 oranına çıktığını söyledi.
FOTOĞRAFLI