ÇÜ'de Fenilketonüri Şenliği

Güncelleme Tarihi:

ÇÜde Fenilketonüri Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 12:29

ÇÜ'de Fenilketonüri Şenliği

Haberin Devamı


 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı tarafından düzenlenen geleneksel Fenilketonüri Şenliği'nin bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirildi.
Park Balcalı Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda fenilketonürili çocuk ve aileleri, hekimler, öğrenciler ve Metabolizma Bilim Dalı'nın çalışanları katıldı. Özel ürünlerle ve özveriyle yapılan birbirinden güzel yemek, kurabiye çeşitlerinin yanı sıra şenlik pastası ve pamuk şekerin ikram edildiği etkinlikte çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.
Etkinlikte ayrıca ailelere hastalık hakkında bir sunum yapıldı.
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halise Neslihan Önenli Mungan, fenilketonüri hastalığına bir kez daha dikkat çekerek topuk kanının önemini vurguladı. Ancak 1500'ün üzerinde fenilketonürili olgunun takibinin yapılabildiğini kaydeden Mungan, sadece fenilketonüriyi tarayıp erken tanı koymanın dışında sağlık otoritelerine düşen en önemli görevin bu hastalığın tedavisinin gereklerinin tam olarak yerine getirilmesi olduğunu belirtti.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!