CHP'li Tümer'den eylemci çiftçilere destek

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tümerden eylemci çiftçilere destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 11:48

CHP'li Tümer'den eylemci çiftçilere destek

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, geçtiğimiz günlerde 'yola patates dökme eylemi' yapan ve polis müdehalesi ile karşılaşan çiftçilere destek verdi.
Milletvekili Tümer ve CHP İl Başkanı Ayhan Barut eylem sırasında gözaltına alınan patates üreticileri ile Emniyet Müdürlüğü ve Adliye'deki işlemler sırasında yakından ilgilendi. Tümer ve Barut, daha sonra, serbest bırakılan çiftçileri, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Semih Karademir ile birlikte Şambayat Mahallesi'nde ziyaret etti.
Şambayat Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaltar ve mahalle sakinlerine haklarını yasal zeminde aramaları çağrısında bulunan Tümer, iktidarın tarım sektörünü ve çiftçileri 'kaderine terk ettiğini, polisle karşı karşıya getirdiğini' söyledi. Hakkını arayan çiftçilere polisin 'sert müdahale etmesi ve silahla havaya ateş açmasının' kabul edilemeyeceğini ifade eden Tümer, Atatürk’ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünü hatırlattı. Hükümetin tarım politikası ve üretim planlaması olmayışından kaynaklanan sorunların gün geçtikçe arttığını ifade eden Tümer, Çukurovalı mısır, pamuk buğday, narenciye üreticisinden sonra patates üreticisinin de 'çıkmaza sürüklendiğini' savundu. Ortadoğu ve Rusya krizi nedeniyle çiftçilerin ürününün elde kaldığını belirten Tümer, iktidarın ihracatta yeni pazar arayışına girmediğini, bu nedenle hasat döneminde daha çok sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

ADANA,(DHA)
EŞ(26.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!