CHP'li Tümer, OSB'lerin sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tümer, OSBlerin sorunlarını TBMMde gündeme getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 11:59

CHP'li Tümer, OSB'lerin sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi

Haberin Devamı

 

 

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 'Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun' ile zeytinliklerin 3 bin metre yakınına sanayi kuruluşunun yapılamayacağı hükmü nedeniyle gelişemeyen Türkiye'deki birçok organize sanayi bölgesindeki sorunu TBMM'ye taşındı.
Gündem dışı konuşma yapan Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan, hali hazırda bin 590 hektarlık alanda 345 firma ve 30 binin üzerindeki çalışanı bulunan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 365 hektarlık genişleme alanına sahip olduğunu hatırlattı. Tümer, "Bu genişleme alanı içerisindeki zeytinlik, yeni yatırımlara engel teşkil etmekte, kent ve ülke ekonomisinde önemli kayıplarla sebep olmaktadır. İşsizlik rekorunum kırıldığı Adana'da ve Türkiye'deki tüm organize sanayi bölgelerinde yeni istihdam ve üretim alanlarının oluşması için zeytinlik bölümlerin başka bir yere taşınması, söz konusu genişleme bölgesinde sanayi yatırımlarına izin verilmesi ülke ekonomimiz açısından büyük önem arz etmektedir"dedi.
BAKAN YANIT VERDİ
Hükümet adına Tümer'e yanıt veren Milli Savunma Bakanı ve önceki dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü belirtti. Hem zeytin sahalarının korunması hem de bu noktadaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir çalışma yapıldığını kaydeden Işık, "Ümit ediyorum bu konuda bütün partilerimiz mutabakat sağlar ve güzel bir düzenleme olur" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!