ÇGC: Basın özgürlüğü demokrasinin en önemli unsurlarından birisi

Güncelleme Tarihi:

ÇGC: Basın özgürlüğü demokrasinin en önemli unsurlarından birisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 14:17

ÇGC: Basın özgürlüğü demokrasinin en önemli unsurlarından birisi

Haberin Devamı

ADANA'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, basından sansürün kaldırılışının 108'nci yıldönümü nedeniyle tören düzenledi.
ÇGC üyeleri ilk olarak Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı çelenk bırakıp, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Katılımcılar daha sonra Basın Anıtı'na geçti. Burada Cemiyetin en yaşlı üyesi Selahattin Canka ve genç üyelerden Sefa Saygıdeğer ile gazeteci Merve Sökmen tarafından Basın Anıtı'na çelenk konulduktan sonra özgürlük meşalesi yakıldı. Daha sonra konuşan ÇGC Başkanı Esendemir, Türkiye'nin son dönemde önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Esendemir şöyle konuştu:
"Kendini bilmez bazı subayların, hain dış mihrakların etkisi ile darbe girişiminde bulunmasını demokrasiyi ve Cumhuriyeti özümseyen neferler olarak şiddetle kınıyoruz. Nereden gelirse gelsin darbenin ve terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu yinelerken şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün 24 Temmuz, basından sansürün kaldırılışının 108'nci yıldönümü, basın özgürlüğü yolunda atılan en önemli adımlardan birinin yıldönümü. Basın özgürlüğü demokrasinin en önemli unsurlarından birisi ve vazgeçilmezidir. Geçtiğimiz 15 Temmuz demokrasi düşmanlarının ülkemiz üzerindeki oyunlarının bozulduğu, darbe heveslerinin kursaklarında kaldığı bir gün olmuştur. Ve o gün demokrasi uğruna 200'ün üzerinde insanımız şehit olmuştur. Demokrasi uğruna hayatlarını kaybeden asker, polis ve vatandaşlardan oluşan şehitlerimizi rahmetle anıyor, halen hastanelerde tedavi görenlere acil şifalar diliyoruz."
TEMENNİMİZ GAZETECİLERİN AKLANMALARI
Adana'da dün gözaltına alınan 5 gazeteci ile ilgili de konuşan Esendemir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olağan Üstühal uygulaması kapsamında, Paralel Devlet Yapılanması ve çeşitli iddialarla Adana'da birçok gazetecinin evine polis tarafından düzenlenen operasyonlarda Ekspres Gazetesi sahibi Hakan Bülent Yardımcı, Adana Haber Gazetesi sahibi Rifat Söylemez, Adana Medya Gazetesi sahibi Taner Talaş, Akdeniz Türk Gazetesi ve TV sahibi Yüksel Evsen, Zaman Gazetesi'nin eski muhabiri Aytekin Gezici'nin gözaltına alındığı bazı gazetecilerin ise arandığı öğrenilmiştir. Yaptığımız girişimler sonucu, göz altıların çıkartılan kanun hükmündeki kararnameler kapsamında, gerçekleştirildiği, soruşturmadan sonra adli makamlara sevk edilecekleri yetkililer tarafından belirtilmiştir. Temennimiz gazetecilerin en kısa zamanda soruşturmalarının tamamlanarak aklanmaları ve aramıza dönmeleridir."

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!