Bu projeye muhtar eşleri de katılacak

Güncelleme Tarihi:

Bu projeye muhtar eşleri de katılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 11:39

Bu projeye muhtar eşleri de katılacak

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, muhtar eşlerinin etkin rol üstleneceği 'Kadın Eli Değsin Projesi'ni hayata geçirdi. Saimbeyli ve Feke'deki muhtar eşleriyle bir araya gelen Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı bürokratları, kadın iş gücünün yaygınlaştırılması, kız çocuklarının okutulması gibi konularda çalışma başlattı.
Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Teoman Yılmaz ve Şube Müdürü Gökçen Akkaş, Saimbeyli Belediyesi Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel'in katılımıyla 'Kadın Eli Değsin Projesi'nin ilk toplantılarını yaptı. Gökçe ve Sel, proje hakkında bölge halkına bilgi verdi.
Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Teoman Yılmaz ise Adana'da 829 muhtarın görev yaptığını, bunun 13'ünün kadın olduğunu söyledi. Yılmaz, muhtar eşlerinin de hizmet seferberliğinde rol alması, sosyal hayatın içinde daha çok bulunması ve topluma yararlı olması için 'Kadın Eli Değsin Projesi'ni uygulamaya koyduklarını ifade etti. Yılmaz, kadın iş gücü ve üretiminin yaygınlaştırılması, ev ekonomisine katkı sağlanması, kız çocuklarının okuma oranının artırılması, yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için hem muhtarların, hem de eşlerinin görüş ve önerilere açık olduklarını kaydetti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!