Bilgiç: Hedefimiz işlem hacmini 5 katına çıkarmak

Güncelleme Tarihi:

Bilgiç: Hedefimiz işlem hacmini 5 katına çıkarmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 12:24

Bilgiç: Hedefimiz işlem hacmini 5 katına çıkarmak

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, inşaatı devam eden yeni borsa kompleksi tamamlandığında işlem hacmini beş katına çıkarmayı hedefledikleri söyledi.
Türkiye'ye örnek olacak bir kompleks yaptıklarını belirten Bilgiç, yen binadaki elektronik satış salonu ve online sistemi ile alım satım işinin çok kolaylaşacağını açıkladı. Bilgiç, "Borsamız yüzyıllık bir tarihi çınar. Bu çınara yakışan yeni bir borsa ortaya çıkaracağımızı düşünüyoruz. Kampusumuzun inşaatı hızla devam ediyor. Alım satım kotasyonundaki soya, pamuk, mısır, buğday gibi her ürün burada işlem görecek ve anlık satışlar olacağı için Türkiye'nin birçok ilinden gelecek taleplere de cevap verecektir" dedi.
ATB'nin şu an işlem hacminin yaklaşık 5.5 milyar lira olduğunu belirten Bilgiç şöyle devam etti:
"Bizim hedefimiz bu kampus ile işlem hacmini kademeli olarak yirmi, 25 liraya yani 5 katına çıkarmaktır. Meclis üyesi arkadaşlarımız sektörün içerisinde olan depolama tesisleri bulunan ve bu işi iyi bilen işletme sahipleridir. Hep birlikte yeni borsa inşaat depolama alanımızın çelik silolarını, hizmet binasını, satış işlemlerini yapacağımız salonları, üyelerimizin işlerini yürüteceği büroların yapılan bölümlerini yerinde inceleyerek fikir alış verişinde bulunduk. Meclis üyelerimizden farklı ve güzel görüşler ortaya çıktı. Bu aşamadan sonraki plan, programlarımızı buna göre belirledik. Projenin ilk kısmının bu mısır sezonuna yetiştirilebilmesi için yol haritamızı çıkardık. Çalışmalarımıza hızlı bir şeklide devam ediyoruz."

(ADANA) (DHA)

(03.04.2016/FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!