Ayça Katlav: Adana görkemli günlerine dönmeli

Güncelleme Tarihi:

Ayça Katlav: Adana görkemli günlerine dönmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 09:23

Ayça Katlav: Adana görkemli günlerine dönmeli

Haberin Devamı

 

ULUSLARARASI İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Adana'nın eski görkemli günlerine dönmesi için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.
BPW kadınlarının hayat boyu öğrenmenin önemine inanarak, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası organizasyonlarla çalıştığını kaydeden Katlav, ekonomi, politika ve toplum konularında sorumluluk aldıklarını belirtti. Katlav, şöyle konuştu: "Bir Akdeniz şehri olan Adana'mız dünyanın marka şehirlerinden biri olması için her şeye sahiptir. Sıcağımız sarısıyla, narenciyemiz turuncusuyla, pamuğumuzun beyazıyla nasıl her rengi bünyesinde barındırıyorsa; denizi, dağları, yaylaları, tarihi yerleri, türbeleri ve birbirinden güzel yaşam dolu festivalleri de bünyesinde barındırarak şahlanmayı beklemektedir. Bunun için yapılması gereken yerel yöneticilerimizin, halkımızın birlikteliği ile bir dokunuşu yeterli olacaktır."
TOPLUMSAL EŞİTLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
BPW olarak Portakal Çiçeği Festivali, Şalgam Kebap Festivali gibi etkinliklere sahip çıkarak tam destek verdiklerini belirten Katlav şöyle devam etti: "Yöresel yemeklerimizi tanıtmak için bir dizi kültürel etkinlikler düzenledik. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen politikaların toplumun her alanında kabul görmesi ve tüm karar alma mekanizmalarına ulaşan kadın sayısının her geçen gün artması amacındayız. Kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için çalışıyoruz. Bunun için tarlada, ofiste hatta evinde çalışan tüm kadınların yanındayız. Tüm uluslararası süreçlerde yer alıp, iletişim ağları kurmakta ve savunu, kampanya, örgütlenme, rehberlik ve lobicilik faaliyetlerinde bulunuyoruz."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!