Güncelleme Tarihi:
ADANA Büyükşehir Belediyesi, toprak ve yeraltı sularının kirlenmesine neden olan pillerin toplanması için çeşitli kurumlarla işbirliği halinde çalışma yürütüyor. Bu çalışmalarda yılda ortalama 1.5 ton atık pil toplanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçe belediyeleri ile işbirliği ile ömrünü tamamlamış pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmaması konularında etkinlikler düzenleniyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, proje paydaşlarıyla birlikte üretiminde civa, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel ve kobalt gibi elementler ve ağır metaller kullanılan atık pillerin etkin şekilde toplanmasını planlıyor.
Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, il genelinde eğitim kurumlarıyla yürüttükleri kampanyalarda yılda ortalama 1.5 ton atık pilin toplandığını ve öğrencilere çevre bilincinin aşılandığını söyledi. Akkuş "Yönetmelikler kapsamında atık pillerin toplanması konusunda Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği yöneticileri ile tam uyumlu bir şekilde çalışmalar yapıp, kentimiz, ülkemiz ve dünyamızın daha temiz, daha yaşanabilir olması için duyarlılığı artırmak istiyoruz" dedi.
Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün ise öğrencilerin çevre bilincine katkıda bulunmak amacıyla okullarda broşürler dağıttıklarını, eğitim çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI