ASKİ'den 7 altyapı aracı

Güncelleme Tarihi:

ASKİden  7 altyapı aracı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 15:54

ASKİ'den 7 altyapı aracı

Haberin Devamı

ADANA ,(DHA)-ASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na kazandırılan 7 adet altyapı araçları ASKİ Kuzey Şantiye de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleşen törenle Adanalıların hizmetine başladı.

Ceyhan Atıksu Arıtma Tesisi Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında ASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na kazandırılan ve 7 gün 24 saat Adanalıların hizmetinde olacak 7 araçta göreve başladı. Törende ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Hibe Proje Koordinatörü Mehmet Şahin; “Bu projenin evraksal süreci tamamlandıktan sonra kabul görmesiyle kurumumuza toplamda 7 adet altyapıda önem arz eden araçlar kazandırdık" dedi. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna;” Normal şartlarda ortalama Ocak ayında metrekareye 102 kg yağmur düşerken, geçtiğimiz günlerde aşırı yağan yağmurda bu sayı 205 kg’a ulaşmıştır. Buna rağmen Adana’da sel felaketi ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Bu da mesai arkadaşlarımızın özellikle o yağmurlarda 48 saat boyunca sürekli mazgalları temizlemesi ve bu araç gereçlerin kullanılmasıyla olmuştur. Ayrıca büyük sorunların yaşanmamasının bir diğer sebebi de geçtiğimiz yıllar Adana’nın toplam alt yapı şebeke uzunluğu Kanalizasyon ve Yağmur suyu dahil 3600 km olurken, biz göreve geldikten sonra sadece 3 yıllık süreçte altyapı da 600 km Kanalizasyon ve Yağmur suyu alt yapı şebekesine yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.
TAVRIMIZ VE TARZIMIZ YILLARDIR DEĞİŞMEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şunları söyledi:
"Bu proje Ceyhan Atıksu Arıtma Tesisi Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında kazanılmış bir hak, emeği geçenleri kutluyorum. 3 dönemdir Belediye Başkanlığını yaptığım Ceyhan İlçe Belediyesi Adana Büyükşehir Belediyesine en az sorun getiren belediyedir. Ceyhan için hazırlanan proje kapsamında kurumumuza kazandırılan araçlar bundan böyle tüm Adana ve Adanalıların hizmetinde olacaktır. 1999 yılında Ceyhan Belediye Başkanı olduğumda tavrım ve tarzım neyse bugün de odur. Arkadaşlarıma her zaman yerli üreticileri tercih edin derim. Hiçbiri babamın oğlu değil; ancak yerli üreticileri tercih edersek en azından cari açık konusunda bir nebze katkımız olmuş olur. Bu yüzden de her zaman yerli ürünleri tercih edin ki; gelecek yıllarda daha güçlü bir Türkiye olsun, Hükümetler gelip geçici ancak; Mustafa Kemal Atatürk’ün de o veciz sözünde ifade ettiği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’. O yüzden yerli üretim kalkınmalı ve desteklenmeli ki ülkemiz kalkınmalı. Bir kez daha projemize emeği geçenleri kutluyor, memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun"

Konuşmaların ardından önce dualar eşliğinde Başkan Hüseyin Sözlü ve bürokratlar hep birlikte kurdele kesti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!