Anne adaylarına sertifika

Güncelleme Tarihi:

Anne adaylarına sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 14:04

Anne adaylarına sertifika

Haberin Devamı

HAMİLE kadınları doğuma hazırlamak için Adana Kamu Hastanesi'nde hizmet veren Gebe Eğitim Merkezi'nin sertifika töreni yapıldı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen törene Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Sefa Yapıcı, hastane yöneticileri ve aileler katıldı.

Gebe Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, "'Gebe bilgilendirme sınıflarında anne adayları duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanıyor. Eğitimlerde plates-nefes egzersizleri, masaj teknikleri, anne sütünün önemi, emzirme, masaj teknikleri ve bebek bakımı gibi konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Bu eğitimler, gebeyi doğuma hazırladığı gibi doğum korkusunu azaltıp normal doğumun tercih edilmesini de artiriyor" dedi. Arıkan, şöyle devam etti:

NORMAL DOĞUM TERCİH EDİLİYOR

"Eğitimimize katılan 700 gebe adayından yaklaşık yüzde 90'nının normal doğum, yüzde 10'unun ise tıbbi zorunluluk gerekçesiyle sezaryen olduğunu belirledik. Bu rakamlar, hastanelerimize başvuran gebe adaylarının normal doğumu tercih ettiğini göstermektedir. Bizim de istediğimiz tüm doğumların normal doğum olmasıdır, çünkü sezaryen gerekli olmadığı durumda uygulanırsa hem anneye hem de bebeğe zararlar verebilir, bunun yanı sıra aile bütçesini de olumsuz etkilemektedir."

Toplantıda daha sonra katılımcılara belgeleri verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!